Selera Baby(susu)

Hai semua.. nak tanya,ada x baby mommies dekat sini yg picky bila minum susu formula(lepas beralih dari susu badan).. contohnya, bila kita bagi susu Jenama A, dia kurang mnyusu, bila tukar jenama B, dia kuat mnyusu.. ade x mommies pengalaman mcm ni.. kalau ada, sy nk try tukar susu baby sy sbb dia xkuat sgt mnyusu.. minum pun dlm 2 hingga 3 oz.. bby nk masuk 5 month.. tq..

1 Trả lời

Ada awak. Anak buah sy mcm nie. Lpas sahaja susu badan, mak die keep on try n error FM. Lastnye die suka Frisolac yg tin biru tu. Masuk 1 tahun, mak die tukar lagi susu, sepatutnye da step 2 kan, try Frisolac Step 2, die x nk minum. Mak die kep on try lagi FM. Lastnye sampai skarang minum FM Nan HA Step 3. Yg tu die suka. Lg 1 anak buah sy nie pun die x suka tukar2 botol susu. Kan lifespan botol susu PU biasa 3 bulan sahaja. X nk botol baru. Lastnye mak die terpaksa beli PPSU yg botol kuning, botol kaca, yg tahan 1 tahun tu. Mula2 x nk, tp mak die da buang botol susu lama tu baru die nk minum guna botol susu baru... My sister is PENING. hahahaha. Mcm2 akalnye anak lelaki die.

5mo trước

maaf sis bru perasan ada yg komen😅alamak ye ke.. sy smpai sekarang still pening nk bg susu apa dekat bby..hari ni dh masuk 6m dh.. sy nk try rumusan susulan pulak nnt.. harap2 lh dia terima.. susah hati sy sbb tengok bdn bby sy xbrp nk berisi dh skrg.. btw, thanks atas perkongsian sis☺️☺️