Tips beli carseat

Hi, frst mom here ank dh 5bulan tp bru plan nk beli carseat. Apa faktor2 yg perlu pertimbgkn atau any features pada carseat yg perlu ada? Any brand boleh recommend? Dh survey carseat tp byk jenis pula so confius juga nk mcm mna or which one is better. Share your thoughts moms. TQ

8 Các câu trả lời

better beli yg isofix. senang pasang dan kereta sekarang mmg banyak yg guna isofix. cari yg boleh seat dari newborn sampai 4 tahun. biasa kalau boleh guna from newborn ni ada bagi lapik khas. pilih yg span tebal dan sarung mudah boleh buka untuk cuci. lagi berat seat tu boleh tampung lagi bagus. nak mudah beli seat yg boleh rotate. dapat yg rotate 180 pun dah memadai utk memudahkan sis letak anak dalam tu

Carseat ada dua. Satu jenis Isofix, satu non Isofix. Cari label Isofix dalam kereta. Then boleh kecil kan scope nak beli jenis yang macam mana. Nak senang walk in baby shop yang jual carseat. Nanti sales associates akan guide from A to Z. I pun first mom. I walk in BabyShop. Masa baby anak I pakai Joie then I tukar pakai koopers. Ada banyak jenis. Nanti boleh tengok kat kedai mana yang suit with your preference.

2mo trước

Aah frst time dgr term tu. Ada juga tnya salesperson tp x detail explain. Nti sy search lg. Tq ya

kalau nk pkai jangka tempoh lame,conth mcm bg yg kerja la ..hntr mngasuh jauh ke..perlu duduk car seat..cari yg selesa , trutama kn. ketbalan spa,dgn ruang bby tu,sye pernah beli online kate nye sesuai smpai 3thun, tp newborn duduk pon xselesa, lg2 span dekat muke trlalu rapat..baby rimas.. lps tu dh bsr sikit . sempit dah car seat tu

sis boleh join group Malaysian Carseat Support Group kt FB. boleh tanya pendapat otai² dlm tu, mane carseat yg sesuai dgn kereta & bajet kita . pastu boleh tahu cara pemasangan & pemakaian carseat tu betul ke x . pasal brand, banyak je brand kt pasaran sis dr harga mampu milik dgn mampu tengok je 🤭

Sy prefer carseat yg boleh pkai lama & blh pusing 360..sy beli dkt parkson ok juga

betul. pening betul. back to basic, beli untuk keperluan bukan kehendak.

2mo trước

Bkn sentiasa ada org tlg drive

saya beli cosatto, bagus.

Beli yang boleh 360!