Sya nak tnya ada ka ibu' hamil yg , siang berabis mkn mlm pula mual dn pening muntah2

6 Các câu trả lời

Mungkin sbb berhabis makan tu buat pd waktu malam mual dan pening muntah. Jika cpt lapar, amalkan pemakanan kerap dgn kuantiti sedikit, suku2 separuh, elakkan makanan yg bg trigger kepada mual, muntah bagai tu. Kerapkan bersenam sesuai kehamilan

Masa awal2 tu je 7-9w mcm tu.. masuk 10w start muntah je selepas makan. Setiap kali mkan pastu muntah balik mmg mknan xhadam lagi seksa sngat. Smpai skrng 12w masi sama.

1y trước

Saya pon sama. Kdg makan sikit je sbb tau lepas makan ni muntah haha

🙋🏻‍♀️ baru lepas muntah semua makanan dinner td. Pagi okey. Malam selalu tak okey. Lain orang lain sakitnya sis.

9mo trước

Sama la. Saya Start petang ke malam akan rasa sakit kepala and mual terok . Pagi and siang tu okay lagi

sayaaaaa 🥺🙋🏻‍♀️ siang bukan main makan itu ini... mari tengah mlm/ 2-3 pagi terjaga muntah 🥺

Makan pisang sbb pisang elok mengurangkan rasa mual dan muntah..berdasarkan pengalaman saya sendiri😁

sama lah. 🫢 ok ja yg penting x kosong perut sis..