Minum Air Gula

Esok first time kena minum air gula, Allah rasa tak kuat ja sis, macam mana ya rasa?

25 Các câu trả lời

Saya dh kena minum 1st time bulan lps, ikut ap nurse ckp kena posa apa semua jgn mkn smpai kena minum air gula kalau kita tipu p mkn pagi tu, kompem air gula xboleh nk minum sampai abes, sy minum suam2 sekali teguk byk, pstu berenti jap telan air liur dluu 😅pstu sekali lagi sekali lagi smpai abess tupun nurse dok kejan suruh minum cpt padahal saya minum xsmpai 1minit pun 🙄insyallah doa baik2 smua okay semoga dipermudahkan urusan hampaa kami bulan 1 ni sekali lagi minum Air gula

Minum air gula okay.. Sebenarnya x de manis sangat.. Manis lagi air coca cola.. Cuma air tu suam n ada rasa oren.. Sy minum tak ada muntah tapi sangkut pulak kencing manis.. Bila cek gula kat rumah sebelum makan n selepas makan normal je bacaan.. Sebelum breakfast 4.2 lepas makan 5.1..heran sungguh macam mana boleh ada kencing manis

Tak rasa apa pun. Semuanya dari mindset kita sendiri. Saya dua kali minum. Tapi sebab dia suruh puasa dua jam, masa tu laaaa rasa nak pitam. Bila mana sis rasa nak pitam, cari space sejuk jangan ke tempat crowded. Time nak minum air gula tu, minum sekali dua kali harung je. Sis kuat!

sy pagi td minum air gula,first time 😂 rasa memang sgt2 manis. tapi sebab dah puasa dari malam,rase haus sgt. so telan je 🤣🤣 makesure jgn mnm sekali gus atau jgn minum laju2,nnti kompem2 terkeluar balik. mnm slow2 n sikit2 je. btw good luck 💪

xde ap2 yg nk ditakutkan la awk. sy minum cm minum air biase je. xde la sekali nafas sekali teguk pon. just rilex n mind set tu kna btulkan, jgn fikir muntah, loya, pening , takot. chillex ok n gud luck

masa sy tau akan mnum air gulaa mmg sgt2 takut hahaha, sbb ramai ckp manis gilaa, tpii bila turn tuk sy mnm alhamdulillah xmaniss sgt mcm org lain ckp, syukur bole mnum 1 go. Hehee

Ok je.. cme manis dye tue btkn kte loya.. tp tahan la jgm smpi munth sis.. klu munth kne repeat minum smula.. nk sdp minum kt klinik swasta.. kk sllunye dpt yg plain... 😬😬😬

oke je sebenarnya.. memang terlebih manis.. tapi tak la seseram yang orang cerita.. minum perlahan2.. lepas minum tidur je sehingga nak repeat lagi 2 jam tu.. all de best awak...

Rasa nk tersedak je minum,sbb manis sgt,teguk perlahan2 kalau rasa nk termuntah,kalau muntah nti kene mnum lg,tapi airnya ok je tk struk yg disangka cuma terlampau manis

Jangan set mind yang negative. Fikir positive je puan. Air gula tak lah teruk pun rasanya. Okay je boleh diterima. Jangan terpengaruh dengan kata-kata orang.