Pening nye

Due lagi 3 bulan tapi baju baby tak beli lagi. Pening tak tahu nak beli size 0-3 bape helai, 3-6 bape helai, barut bape helai. Ade sesiape boleh tolong bagitahu bape helai nak kene beli ? Saye first mom tu yang kalut sikit.

21 Các câu trả lời

saya byk beli romper..beli jgk sluar yg skali sarung kaki tu utk match..skrg musim panas, pakai romper tanpa seluar pon dh ok..bedung² skit..alhamdulillah dh ada pglaman 2 org ank wp gap dgn si kakak 9tahun... yg dlm pntang beli saiz 0-3mth...lps pntang nt bru beli saiz lain sesuai tumbesaran ank..

barut - 10 baju lengan pendek 5 baju lengan panjang 5 sarung kaki dgn tangan 10 sbb baby ni sehari 2 baju tp belum tentu kang baju terkena muntah dan yak so ni pandangan sy jela sy pun beli sikit je sbb kang dia da besar sikit boleh tupop baju lagi ikut umur

kalau tanya sy. masa 2nd baby sy beli mostly 0-3m punya size. sy xnk baju besar nnt baby pakai nampak gelebeh. sebab kita xtau baby lahir besar dr yg discan atau pon kecil dr yg discan. lepas baby keluar boleh shopping semula awak

baju 0-3 xprlu byk sis ..beli je 2psg untk siang n 2psg untk mlm..sb bby cpt besar..beli 3-6 lbh sikit xpe...utamakn y pntg dlu...bju sikit2,pmpers,bedung n kain lmpin sikit2..siang tak beli byk xpe sb skrg musim pns sgt....

fokus yg 0-3 month dlu.. 3-6 tu nant2 bley bli.. bli la dlm 10 helai.. barut 5 helai.. sbb kdg2 barut x pki pn.. bli dlu sikit.. x ckup bli lg.. x yah nk pening2.. sume nye d hujg jari je..

barut beli tapi pakaikan sampai umur 4 bln pun ok perut bby kan takut kembung. dia pun selesa mcm ibu berpantang x pakai bengkung mcm x selesa

beli byk 0-3. nanti dah lahir topap lain. tu je. barut sy ada 10 kot tp anak tak pakai so simpan je. so beli sikit pun ok.

beli saiz newborn sikit je sebab bby cepat besar. beli saiz 6-12m dan 12-18m byk

Beli sikit je dlu tiap size tu.. nt baby dh lahir baru beli byk baju.

Saya lagi 5hari .. semoga dipermudahkan segala urusan