Ape yang kene beli lagi ?

Saye dah 29 week tapi baru beli baju baby yang jenis rompers 8 helai, bedung 3 helai, towel baby 2 helai, pampers NB, dgn wipes tissue je. Perlu ke saye beli baju baby lagi yang jenis butang ? Dan barang ape yang perlu saye beli lagi ye ?

6 Các câu trả lời

pakaian baby : 1) baju jenis singlet or lubang2 2) sleepsuit utk pakai waktu tido 3) mitten (tak perlu beli byk. beli sikit sahaja. awal2 je baby pakai. lepas tu xdh) 4) kalau sy prefer stokin baby. booties sy xminat sgt sbb bentuk dia xcntik😅. stokin sy beli byk sbb baby mmg pakai. 5) napkin 6) bedung (tak perlu beli byk. beli sedikit cukup. tak semua baby suka kena bedung) 7) barut (beli sikit cukup) toiletries baby : 1) myk telun 2) cotton bud/cotton ball 3) botol spray kosong (utk isi air senang nk cuci popo baby) 4) sabun cuci baju baby 5) pengepit kuku (pon dh cukup) 6) tempat sedut hingus baby. incase baby sesema.

Pakaian baby: -baju lubang2 (eyelet) untuk pakai time panas -baju lengan pendek & panjang -set mitten n booties + topi , taknak bagi baby sejuk -kain napkin putih kosong tu -bedung Diapering & toiletries: -mnyak telon -nappy cream takut baby ruam -barang mandi baby -cotton bud -tikar getah untuk tukar lampin baby -set potong kuku baby -detergent untuk basuh baju baby -handkerchief -towel Untuk mummy: -set pantang -pad -kain batik -getah rambut/sepit -nursing bra -socks -bengkung -panties Penyusuan: -botol susu -pam susu manual

sediakan lampin kain walaupun sehelai. hosp tempat sy mesti baby lahir mesti pakai lampin kain utk tengok kencing baby. beli la baju lengan panjang sebab cuaca kadang panas atau hujan. sarung kaki dan tangan,topi,minyak panas baby. jgn lupa juga keperluan utk ibu terutama maternity pad. kalau sy,guna pad overnight ja,lapis 2 keping utk sekali guna,memang selesa juga walaupun berjahit. tp ikut dr keselesaan sis la. banyak jenama khas utk ibu yg lepas bersalin

baju bley tambah lg.. lengan pendek & lengan panjg jnis butang.. sbb baby kerap jeluak, memg kerap la tukar bju nye tu.. bley tambah minyak telon, mitten booties.. Brg2 mommy pn da bley sdiakn mcm stokin, pad..

Kena beli juga sis yang jenis butang, lengan panjang/pendek dan baju lubang lubang

Changing mat. Senang nk lap baby lepas mandi. Tmpt alas dia baring