Sesi Tanya Pakar bersama Dr. Sai Sudha Ram Moorthi, Pakar Obstetrik dan Ginekologi (O&G), Pantai Hospital Ampang

Dos penggalak Vaksin COVID-19 kini menjadi topik berbualan rakyat sekali lagi. Ada yang bertanya, perlukah kita mengambilnya? Adakah ia akan memberi kesan sampingan seperti yang terdahulu? Apakah info atau maklumat yang harus kita ketahui? Adakah dos penggalak ini akan memberi kesan sampingan kepada ibu yang menyusu ataupun yang mengandung? Jom tanya pakar berkenaan dos penggalak Vaksin COVID-19, bagaimana ianya memberi kesan kepada anda dan keluarga anda dengan pakar kami iaitu Dr. Sai Sudha Ram Moorthi, Pakar Obstetrik dan Ginekologi (O&G) di Pantai Hospital Ampang pada 25 Januari, Selasa. *NOTA: Segala persoalan di luar daripada waktu dan topik yang ditetapkan akan dibuang atau tidak dijawab.

Sesi Tanya Pakar bersama Dr. Sai Sudha Ram Moorthi, Pakar Obstetrik dan Ginekologi (O&G), Pantai Hospital Ampang
26 Các câu trả lời

haii doktor..saya nk tanya ada x ubt yg boleh mempercepatkan luka czer kering dan cpt baik

3y trước

Hi Pn. Adakah luka Pn bernanah atau berair ? Jika tidak, mandi seperti biasa dah 'dab' kering tempat luka- sentiasa pastikan tempat luka itu kering dari air atau peluh. Boleh ambil Vitamin C 1000 IU sekali sehari Minum air yang mencukupi

hi Dr. maaf adakah bahaya jika ibu yang mengandung berak berdarah??

saya dah 33mggu mggu baby saya anencephaly pattkah saya bersalin awal

3y trước

Hi Pn. Keadaan ini perlu dibincang dengan lebih terperinci. Sila berbincang dengan Pakar O&G Pn.

askom doktor Sya nk tanye blh ke Sya Amek dos ke 3 dalam keadaan uzur

3y trước

Salam Pn. dose pengalak boleh diambil kalau Pn maksudkan uzur ie sedang period. Tetapi kalau tidak sihat sebab apa2 penyakit, sila berbincang dengan Dr dulu.

sy baru hamil 6 minggu boleh ke ambil dos penggalak

3y trước

Hi Pn. Disyorkan mengabil booster selepas 14 minggu

kalau pregnant, boleh ambik booster ke?

3y trước

Hi Pn. Ye boleh