czer @ normal (ibu ada darah tinggi)

Doctor ada bagi hint.. bersalin awal 2minggu sbb sy ade darah tinggi... Tp selama 7bulan ni bacaan ok je xlebih 125/90.. sbb ade makan ubat metadopa.. cuma nak tahu pendapat ibu² btl ke darah tinggi ni confirm2 beranak czer? Xboleh normal ke? Doc pun bgi hint akan induce... Seram la..ramai ckp sakit... Sy xde pengalaman..anak first...

2 Các câu trả lời

Sama mcm akak skrg dah 32w..pun ada darah tinggi mkn ubat metadopa dari start 13w..setakat ni mkn ubat bp ok terkawal.mmg doktor ckp kena bsalin awal antara 37w atau 38w tak leh lebih dari tu.20/5 ni kena gi hospital tetap tarikh bsalin.tak semestinya czer tgok keadaan kita mcm mana masa tu.klu 3 ank akak sblm ni semua normal ikut due date sbb takde darah tinggi..yg no 4 ni plak ada..kena induce

4y trước

Sy mmg kne refer pakar..sbb penantian hampir 9thun..jadi due bersalin mmg pakar yg bagi..haah sy dlu la bersalin..sbb dah 34week skrg... Semoga kita semua dipermudahkan ye

Kalau BP tinggi masa nk bersalin tu mmg akan kena czer. . .sbb tu doc suruh masuk wad awal utk pantau. . .mcm kaka ipar sayaa pun mcm tu. . Dia masuk awal seminggu dan di pantau. . .tp BP dia ttp x turun so dia kena czer.

4y trước

Awal seminggu..lamanya dia kat hospital... Ingtkan admit trs die induce...