Bersama suami

Diawal kehamilan boleh ke kalah kita *bersama* dengan suami? Ada effect ke untuk kandungan? Saya baru masuk 7week

11 Các câu trả lời

kalau saya dri anak first x de masalah😊 cuma buat perlahan dan berhati2..dri trimester 1 smpai 3 x de masalah bersme..anak second ni pon sme..tpi klau prnh gugur/rahim x kuat better tnggu 2 trimester..saya amlkn bersme suami smpai bersalin jdi mudah kluar😅

Tak digalakkan , tapi kadang lain org hormon bersama suami lain . Sis kena tahu posisi betul dan jangan terlalu lasak . Santai saja takut bleeding . Sis boleh baca article trim 1 bersama suami .

kalau pernah bleeding, better jangan kalau tak pernah, try bersama tp slow2 je bg saya, takpela kita tak puas bagi suami yg puas demi nak jaga baby, bukan senang nak lekat 🥰

Tapi masa sy awal trimester sy bersama je sbb saya yang nak , tapi taklasak sngt . Kalau rahim awak takkuat better jangan takut ada pendarahan .

2y trước

itu la sis sebab pjj takut bila suami balik dia minta bersama kan 😂

Tak digalakkan tapi ok je. Saya bersama juga dgn suami. And masing masing aware pasal early pregnancy. Hati hati dan jangan lasak sgt

2y trước

Terima kasih sis

tak, kalau blh elakkan dan explain dgn suami. biasanya klu pregnant kita akan lebih risau pd kandungan yg masi kecik/1st trimester.

2y trước

ya

boleh puan , yang penting jangan himpit perut dan cakap dekat suami jangan terlampau kuat .. ikut pada badan masing2 lah ..

klau saya msa awal trimester tak.. sbb berjaga.. dh masuk second trimester bru bersama

2y trước

okay terima kasih sis

bole tpi tkle lasak sngt. slow2 je

Jgn ganas2, nanti berdarah Sikit2..

2y trước

Normal.. Kalau berdarah n sakit2 abdomen kt perut baru xnormal.. Sy pernah rasa