Sensitif

Dia selalu bagi nasihat dan tips utk pregnant.. Last2 kawan pregnant dulu... Tiba2 hati ni sedih ? Nak sangat masa birthday saya nnti dpt bagi hadiah utk suami... Doakan saya yew

23 Các câu trả lời

Doa sllu n ikhtiar cara bersama yg betul utk hamil.. N jaga pantang makan.. Jgn main sebat je ye.. Hehe.. Mknan yg org bgthu tajam2 jgn try makan dh.. Mana la thu kot2 dh preggy kita xthu.. Sbb sesetngah org xde alahan apa2 mggu prtama pregnant.. Stop minum air 1. Air Kelapa(brtambah la ye demi utk dpt ank.. 2. Tebu 3. Tapai 4. Air brgas Kurangkn mknn fast food Amalkn makan asid folic dr skrg.. U n husb perlu makn.. Bkn kita je yg prlu makan asid folik tu.

Sy ttc 6bulan lps nikah bru lekat., xlama tp merasa jugaklah mulut2 longkang tny bila nk pregnant., sy dgn husband ckp blm rezeki., kwn sy pun dh 3thun lbih khwin,blm ada rezeki lg sampai skrg. G check dua2 xde mslh., pendek kata, kita kena byk bersabar.,

Saya setahun setengah tunggu, ada org lagi lama dari tu. Prnh ada ustaz pesan, bykkan sedekah. InshaAllah tu salah satu jalannya. Mkn acid folic ya utk prsediaan awal. Moga ada berita baik utk sis nnti. Aamiin 🌹

Insyallah sis..truskn brusaha n jgn lpe doa bnyk2. Wt jgk amal2 kbjikan yg len. Sy doakn smoge dprmudahkn sgle urusan sis utk mndpt zuriat scpat mngkin. Bleh sy thu sis dh lame ke kwin?

Sabar sis..sy 3 thun setengah tggu untk 2nd baby..smpai dh pasrah dh..kwn2..adk beradik smua dh 3..4 org ank sy bru sorg..memg x jangka sy lekat..alhamdulillah..syukur sgt..

Doa byk2.. InsyaAllah ada rezeki.. Sy pon usaha bkn terus dapat.. Plan nk baby 2019 tp insyaAllah bakal dpt baby 2020.. Jarak jauh dgn abg kakak baby..

Insyaallah sis.. Semoga ade rezeki sis.. Cuba amalakan folic acid sis... Sebab sy sebelum pregy sy amalkan folic acid..

InshaAllah sis. Jgn fikirkan sangat ye. Stress pon tak elok untuk hormon. InshaAllah sampai masanya nanti Dia kabulkan 😇

Nk preggy kena fikir yg baik², doa yg baik² .. inshaAllah nti rezki Allah ada la tu ☺️☺️

Insyaallah sis..semoga dipermudahkan..happy2 kan diri sis supaya hormon2 baik sume dtg..😊