buku pink

Dh 6 bulan buku pink x buat lgi mcm mana ya?

24 Các câu trả lời

sis pegi je buat bku pink tu k..xperlu risau kena marah. nurse x marah pun. doa2 supaya urusan dipermudahkan. dah buat buku pink nt klinik mungkin akan bg vitamin..sis sian la kt baby ye. jgn fikir takut kena marah dulu. nt doctor nak scan check keadaan baby. sis pegi klinik kesihatan ibu anak kt kawasan tmpat tinggal sis. datang awal pagi supaya senang. sbb buat buku pink ni byk benda nak buat. bawa pen siap2 tau. nt kena isi buku, pastu jumpa doktor, amik darah..tp jgn risau la. nurse xkan marah2. kalau sis langsung x p buat buku tu yg akan kena marah. k..kuat & berani utk baby ye sis❤️

5y trước

kalau dah ckup umur, bawa ic & bil api atau air terkini je untuk pengesahan alamat rumah.

Hai sis, tahniah sbb dh buat buku pink..tp sy nasihatkan sis, bgtau family sbb urusan bersalin di hospital nnt mmerlukan waris..if u ada kakak, mnta tlg kakak utk jd waris..nk kawin xde masalah pun, masih sah sbb kita berpegang pd mazhab syafie, sah berkahwin sbb status bkn janda, pegi pejabat agama, murah je bayaran...cuma status anak still ber bin/binti nama2 asma' Allah yg lain..jgn fikir bnyak sgt, abaikan manusia2 yg negatif, fikir kesihatan anak je..tahniah sbb sis xpanik dan xgugurkan anak, jaga diri ya

Kenapa tak buat buku? Means dr awal kehamilan sampai 6 bulan tak check up ke sis? Maaf saya bertanya. Check up sangat penting utk record history pregnancy dan tahap kesihatan ibu n kandungan. Even 1st time mommies pun dikategorikan kandungan berisiko. Sebab nanti nak bersalin nanti nak berjuang hidup dan mati. Plus kalau kita ada sakit atau detect masa mengandung ni. Senang doctor nak treat mengikut kesesuaian penyakit di labor room nanti.

Sis pegi ja.. sy sndiri lewat buat buku pink tu ..dah masuk 23 minggu dah, sbb sy tidak tahu hamil period tdk t,atur first hamil lagi..nurse tak mara punya,cuma nurse bagi date buat pemeriksaan kerap ..kena korban sikit la ulang alik kk.. sy aritu first buka buku pink 6 kali buat pemeriksaan sekali gus ..skrg dah 39 minggu kandungan oky ..tiada masalah tunggu due ja lagi ..sis kena fikir positif asal baby sihat

P klinik buat buku ye awk..nnti bwa ic copy bgtau single mom..tapi kena tahan tlinga sikit la..lg2 da lewt sgt awk buat buku.pape pun awk kena buat jugk..jgn fikir mulut nurse atau takut...tp fikir anak dlm kndungn...penting checkup untuk ibu n bayi

Kalau ade nurse yg marah pun.. Utk kebaikan awk jgk.. Sbb nt bila trjadi ape2.. Bkn awk sorg yg tggung.. Baby pun trkena skali.. Tolak tepi psl takut kena marah.. Pg je buat... Insha Allah xde ape2.. Semoga semuanya baik2 je k

lambatnye sis buka buku😅kalau kt tmpt sye,nurse KK dah mrh dah..sbb kene ambil ubt solid acid,yg 3 ubt tu untk tulang baby,drh semua untk baby..moge baby sis mmbsar dgn sihat,aamiin..tahniah sis,jage kdngn baik2 ye😊

Bukak lah sis... Sng nnti nk pantau baby dlm perut... Lg satu sng kje doc ngn nurse nnti bile nk bersalin... Nnti die org x de benda nk di rujuk... Lg kne marah nnti

Harap sis urus secepat mgkn untuk buka buku pink..tak kisah pun sis mengandungkn anak luar nikah yg penting sis dan baby mendapat rawatn sepenuhnya dri pihak kk.

5y trước

Ooo..x tau..igtkan ckp kt sy..hahaha..ok2😌😂

Yup, dua option .. pekakkn telinga g kk buat bku pink@ klau ad bajet lebih g swasta xbnyk ckp .. nk bersalin nnti buku pink tu penting .. smoga dipermudahkn