perlukan bantuan

dear all mommy , normal ke kalau in 11 weeks masih lagi kuat muntah muntah ? sampai kan takut nak makan apaa apa sebab lepas makan mesti muntah semula

9 Các câu trả lời

normal sis.. kalau xsilap, normally sampai week 16.. tapi ade yg sampai bersalin.. ikut org sis.. xpe.. makan sedikit tapi kerap ye.. elakkan mkn mknn yg buat rase loya dan gastrik.. sy pun hari tu mkn mee dan rebus rebus je boleh.. tu pun xhabis.. 😅 bila lapar tu mkn buah je banyak spy x gastrik.. sbb buah xde bau yg meloya kan..

2y trước

thankyou for sharing siss ❤️

hahahah sama lh tapi skrng dh ok sikit, saya makan sikit tapi kerap pastu jgn mkn makanan yg berminyak and pedas tuu lagi buat tekak cpt rasa loya . insha allah doc kata kalau dh nk masuk trimester ke2 dh slow ii hilang bergantung pada org jgk kadang kjp alahan kadang sampai bersalin

2y trước

hope allah permudahkan urusan awak,tkpe awal ii mmng mcm nii kata doc tapi jgn sampai tak makan

Sayapun tgh mngalaminya. Start 10 weeks makin teruk muntahnya. Makan ubat tahan muntah pun still muntah jgk. Paksa jela makan walaupun lps tu muntah balik 😅. Kdg tak tahan rasa nak nangis je haha.

2y trước

ya Allah sis betul tu tapi kalau tak makan kesian baby pulak hm semoga Allah permudahkan semuanya

Normal tu, boleh beli ubat utk tahan muntah kat farmasi, ckp je nak ubat tahan muntah utk ibu hamil. Bahaya juga klu selalu muntah je, sbb risau dehydrate.

2y trước

My pleasure dear 🥰

sye pulak petang ke mlm mual pening kembung kdg2 muntah,,da 10w rase makin terok lak tpi petang ke malam je..hope nty hilang la

2y trước

in sha Allah sis , semoga kita tabah ye demi si kecil ni

sy 7w blm ada alahan muntah atau mengidam lagi setakat ni. tak pasti klo dh masuk 3 bln nti bru strt semua tu

2y trước

takpe sis kalau sis alami nanti anggap lah ni pengalaman yg sangat diimpikan setiap wanita hehe

normal.. macam saya, hari beranak tu pun muntah lagi 🤣🤣

2y trước

no worries.. lepas tu dah lega.. tapi kebanyakkan nye biasa trimester 1 je muntah2

Sama la sis , kadang menangis sorang2 dlm bilik air 😭

2y trước

semoga kita sama sama kuat tau sis

Normal.. Ada y smpai bersalin.. Kne mkn buah wak

2y trước

ya Allah tak sanggup rasanya klau sampai bersalin nnti haha