Isteri Muntah Muntah

Ingin bertanya isteri sy hamil masuk 7 minggu. Macam mana ye muntah muntah normal? Sebab bini saya makan Nasi je muntah, adakah itu alahan. Mohon bantuan

2 Các câu trả lời

Itu normal. Sediakan buahan di rumah. Boleh gantikan nasi dgn buahan. Janji perut berisi.

5y trước

Okay tq tia, semoga dipermudahkan.

Ya normal, macam tu alahan masa hamil.

5y trước

Ikut orang jugak, ada yang boleh makan benda masam/manis. Kalau tak boleh makan nasi, boleh bagi makanan lain macam mee/bihun/laksa. Asalkan makan je, awal awal memang macam tu. Banyakkan makan buah sekali.