Muntah lepas makan

Hai mommies. Saya dh 11 weeks. Sekarang ni makan apa ja mesti akan muntah balik. Sampai badan rasa lembik. Nk pegi kerja pun pagi2 nangis dlm hati dlu. Penat sangat 😭

12 Các câu trả lời

ms awal2 pon sme la sy mcm tu dgn gastrik lagi...makan je muntah...mknn mcm xhadam lpstu xbole sndawa perut penuh mcm nk muntah...sy try mnum teh o mse tu tbe2 prasan muntah mcm da kurg...lps mkn mnum teh o skit lpstu da bole sendawa...jd angin tu mcm da lepas...skrg alhamdulillah muntah2 da xde...makan kne kerap tp xbole byk..perut jgn kosong

Takpe sis kalau muntah tu bermaksud baby tengah membesar dgn baik. Awal2 mmg teruk muntah nanti akan makin ok lepas 3 4 bulan. Tips kurangkan mual elakkan makanan berminyak, daging, makanan berempah. Try minum fresh milk. Kalau rasa makanan tu buat muntah elakkan. Makan bende lain.

sama laa kita sis sampai minta emcee juga masa kerja sampai teruk pening pitam terduduk di tempat kerja , ndapa sis makan ja mana sis bole makan suda muntah paksa makan biar sikit , sebab saya pun pernah alami macam tu sis sampai mengurus yah trimester kedua alhamdulilah okay suda

Sbar yew sis.. Sy dlu smpai kne warded.. Dehydration.. Mnum air ksong pom mnth.. Start 18w cmtu bru OK ckit.. Sis bnykkn amik buah2 tw.. Mmg perit muntah blik.. Tp kne lwan.. At least mkn buah muntah kite xbrbau n xperit sngt tekak.. Bnykkn brsbar yew..

4y trước

Ada jgk mkn buah. Pisang, apple. Penat sgt muntah, dgn kena masuk kerja lg. Rasa mcm nk berhenti ja kerja 😭😭😭

sis mkn buah² dan susu jgn lupa.. sy setiap hari wajib mkn epal & orange je.. susu pulak hl plain... cuba elakkan benda masam, mcm sy xblh mkn asam, sbb itu yg menyebabkan sy muntah jgk sbb perot berasid. atau cuba sediakan gula²

bnyakkn mkn apple hijau n asam2 sis .. lepastu pksa kn jugak mkn .. jgn layan sgt tekak yg loya tu .. suami yg ajar saya .. alhamdulillah,,skrg makin berkurang .. cumaa kerap lapar n perut masuk angin je xberkurang lg ..

sabar ye sis..sy 11w jgk..masih lg muntah2..sy makan xblh byk..sekadar utk hilang lapar je..klu x mmg keluar balik mknan tu..pastu sy mkn oren utk hilangkan rase loya...

kena paksa makan jgk sis.. nt masuk angin lg rasa letih , sbb asyik nak muntah..mnum susu ke , yg prisa coklat ke.. makan biskut2..

Sy pun sama sis 😭 dari preggy 5w smpai skg ni 9w msh muntah teruk.. sampai berat pun turun mendadak

Hope ok masuk 14weeks 2nd trimester nnt