d&c dibius atau tak

d&c akan dibius tak? saya plan nak pergi hkl atau hospital ampang awal pagi esok. kandungan tak jadi dah 2 minggu stop membesar tapi saya tak ada bleeding apa apa. takutnya kalau tak dibius 🥲

12 Các câu trả lời

tahun lps sy misscarriage..doc kata suh refer HKL tp sy g klinik swasta je..doc swasta kata tunggu baby turun sndri..lama jgk nk tnggu dia turun sndri..dkt 2minggu jgk rasanya..lps baby turun masih ad sisa tertinggal..MashaAllah sakit giler masa tu..nk tdo pun xbole..darah byk kluar dkt pad..esoknya lps subuh sy g HKL doc cuci habis..baru la xsakit..tp masa cuci tu sakit gilerr n x bius pun😭 nk ngis rasa.. darah byk klua..tp x tumpah darah..

Saya dnc xkena bius..cuma di bagi suntikan kecutkn rahim..sakit menyengat yengat,kena korek lagi kat bawah...keluarkn darah.bila pregnant kedua kaly,sakit contraction lagi sakit berganda ganda😆..dua kaly ambl suntikan pain killer pun masih terasa.

saya pengalaman buat d&c di hosp private, fully bius tak sakit, procedure sangat sekejap dalam 30 minutes, even lepas balik rumah sepanjang berpantang pun tiada sakit cramp.. alhamdulillah pain free & boleh bergerak seperti biasa.

Sy 2x gugur… 2nd trimester.2x tu jugak kne epidural tu sbb kne d&c.Sbb uri tggal kat dalam.Kesan epidural tu masih terasa smpai skrg.Xleh nak membongkok sgt.Skrg preggy yg ke3… awl² bleh rasa dh sakit blkang 😢

Saya pon janin stop membesar bila scan minggu ke 14 bulan feb 2022. Missed miscarriage sbb x ada tanda langsung. Bila checkup and scan baru tahu. Saya dnc di hospital swasta. Bius penuh. Sedar2 dah siap. Alhamdulillah

2y trước

Sorry lambat reply. Saya mmg checkup di swasta

kalo buat dnc kompom bius...mcm sy aritu bius penuh...so mmg x sedar diorang proses mcm mana...nnt hsptl akn bg appointment dgn dokter bius...semoga dipermudahkan segala urusan yeee...

Bius sis. Separuh badan, saya dah alami 2kali dnc tahun lepas.. First time saya admit kat Andorra, second time saya dnc kat clinic.

doc will advise, time sy dlu bius penuh, buat kt hosp kerajaan sek 7 shah alam. proses ok, semua Alhamdulillah berjalan dgn lancar

Awal scan dulu tgk baby mcm mana klu blh awak tunggu dia keluar sendiri lagi bagus dari d&c 😊

sy kena bius separuh bdn. ada pros and cons juga bius ni. sy dpt foot drop dlm sebulan lbh baru hilang.