Perut Cramp

Dari stat pergnant bru arini datang nya perut cramp...sebu..mcm sengugut.. normal ke ea rasa cramp ni..sy bru 9weeks.. tadi pegi scan doc ckp xnmpk sgt sbb perut tebal.. ?.. risau plak sbb rmai bgtaw 9weeks da ada jntung bby..tpi kita bru ada kantung.. ?

Perut Cramp
30 Các câu trả lời

Saya masa 5 weeks scan masih tak nampak apa apa. Scan pula time buat buku pink 7 weeks 2 days alhamdulillah kantung n janin dah nampak dan detak jantung baby pun ada. Semoga sis jaga kesihatan sis dan ada rezeki dipanjangkan usia kandungan. Jangan berhenti berdoa sis.

4y trước

In Shaa Allah...TQ 😍

Sya masa 5w2d scan tvs npk kantung. 6w2d scan perut dah terang npk kantung n heartbeat.. masa ni x tahan kencing, nurse suh p toilet nak scan guna tvs, tp pakar try scan atas npk pula... Mungkin perut kmu tebal lemak. So x npk@ doc x berapa focus masa scan

4y trước

Mmg dah ada tu.. alert ja if ada bleeding...

Sy 12w baru nampak sis.. Tahun lepas 3 kali keguguran satu dari nye twins.. Kali ni pon twins tapi satu x mampu bertahan dan jatuh pada 13w.. skrg dah 31w .. alhamdulillah menghitung hari untuk deliver jee

4y trước

Okay sis. Thank you yaa 🤗

Macam saya haritu sis. Perut tebal doc cakap.. Tapi dia tekan kuat² gak.. Baru nampak.. InshaaAllah ada tu. Cuma atas orang. Ada yang mudah nampak ada yang payah. Doa baik2..😘

Saya pon masa mula mengandung ada rasa cramp kat perut mcm senggugut ... Bila cek upt positif, alhamdulillah..... Bykkan istighfar sambil usap perut hingga pinggang...

Normal sis.. saya pun masa mula" pregnant perut cramp rasa sakit sangat .. smpai suami bawa g klinik .. bila cek upt alhamdulillah .. saya pregnant 2week 🥰🤲..

Saya pn risau 10 week tk nmpk baby lagi . mgkin normal ..ikut ats org jugak kot .. perut cramp sebu smua tu normal ..

jgn risau2 sis...normal je tu..selagi xbleeding kandungan ok..pikir baik2,jaga diri baik2,smoga semuanya baik2..🤗

Klau scan perut mmg kadang x clear. Mse sye 6w dlu doc buat tvs (transvaginal scan) trus nmpak kantung and heartbeat baby

4y trước

Xthu la mse sye tu takde pulak bleeding ke ape 😅

11 weeks nanti try scan lagi. Saya pun masa awal scan 7weeks tak nampak pape.. 11 weeks baru nampak kntung..