Darah keluar sikit selepas bersama suami..ada ka normal?da mengandung 6minggu

Darah keluar sikit selepas bersama suami..ada ka normal?da mengandung 6minggu..mohon pencerahan..

15 Các câu trả lời

kandungan muda lagi better jangan bersama suami dulu. saya pon 2kali da mcm tu, yg 1st miscarriage. sbb bersama suami gak, yg ke 2 kandungan 13weeks pun mcm tu. bleeding selepas bersama. dr pun pesan, boleh bersama suami tunggu kandungan betul2 kuat, iaitu 5 ke 6 bulan. tp lain org lain juga ye ibu, ade rahim yg kuat tu tak juga. tak semesti nya semua

3y trước

Dulu saya pun mcm tu.. 6minggu bersama lepas tu bleeding dan miscarriage

sy pun masa pregnant 8 minggu keguguran lepas bersama... byk drh keluar dan terus pergi hospital.. esoknya ada ketulan drh keluar tapi tak sakit... pergi hospital, doktor keluarkan janin y tertinggal... tapi alhamdulillah baby lg 1 masih selamat... xde rezeki nk dpt anak kembar...

pernah tanya nurse , awal kandungan ble bersama suami atau tak, nurse kata boleh tpi jangan terlalu aktif , maksudnya kena slow² ..kan kandungan baru lagi .. apa2 pon kalau kandungan ada masalah , kena dapat nasihat doktor dulu ..

TAK NORMAL. sabaq sat, biaq benih tu bertapak dengan kukuh dulu & make sure dapatkan nasihat doktor bab ni. nasihat kawan2 sekadar nasihat saja sebab lain kandungan lain keadaan dia. hanya yg merawat awk saja boleh tentukan...

better tahan dulu sis..sy 3x refer hospital sebab bleeding.4 mggu pregnnt sy ada bsma suami..then bleeding ,doc bagithu ancamn kguguran sbb msh baru lg. so..better tahan dlu

kalau rahim kuat takde masalah .tapi better tayah bersama dulu sbb risiko untuk kguguran . better tunggu 5bulan keatas baru bole . saya dh 2kali keguguran .

Stopkan dlu bsama..pgalaman org nie lain2 n kekuatan rahim pun atas individu..kalau sygkan kandgan tahan la nafsu dlu sbb pndrahan time pregnant not normal

saya 6 week spotting juga, tp bukan sbb bersama.. sbb banyak gerak dan naik turun tangga..doktor bagi dusphaton, ubat kuat rahim. dan cuti seminggu

Awal2 pregnant mane bole brsama dgn suami.. Tahan dlu bg janin tu kuat dlu bru la bole 🤦‍♀️

sebaik nya jangan hubungan badan dulu masih awal trimester pertama kandungan belum kuat lagi ..