Morning sickness

Dah masuk 8 minggu, now tengah alahan tak boleh makan, tengok semua jenis makanan pon rasa kembang tekak and muntah2. Kadang2 rasa give up sangat, bila la nak hilang rasa ni, terseksa betul 😭

10 Các câu trả lời

sabar ye sis , mmg 1st trimester selalu mcmtu . mcm saya makan kekadang takmenentu dalam sehari tu tekak rse loya jee kalau minum air kosong banyak sangat muntah jadinyaa . takpe sis slow slow okeyy . nnti dah msuk 2nd trimester in shaa allah pulih semua dan selera makan pun bertambah . just enjoy the journey ❤️

sma la kta sis..sya dlu first bby pn mcm tu jgak.. smpaikn berat sya turun ...sya pn ikthiar sndiri.. sya yg akn msak apa yg sya nk mkn.. klau org lain msak trmasok husb sndri mmg xmsok la..xpela sis.. lma² ok la tu..brsbar demi bby ye sis

sabarla sis sama mcm Sy masa awal ii dulu langsung x boleh makan mkn buah je sakit dia lain mcm smpai kluar masuk ward ...trimester kedua pun sama still xde selera sngt alhmdulillah trimester ketiga ni ada selera nak mkn bnyk pulk tu mkn ....

8mo trước

takda selera tu sis makan apa ja dari pagi sampai malam ? saya 2nd ni pun takda selera . kadang risau baby tak dapat zat

lain org lain pembawakan. bersabar ye. kena paksa makan walaupon sikit. makan sikit tapi kerap. baby perlu kan nutrisi dr awak utk membesar dlm rahim. kalau rasa lemau pergi hospital drip air. jgn biar

bersabar ye, kalau tk dpt makn cuba minum air berperisa mcm peel fresh oky ke, atleast ada smthng masuk dlm badan. Take care sis

Saya hilang alahan masa masuk 13 minggu lepastu dah boleh makan dengan tenang😂

sy smpai masuk 4 bulan wak br alah tuu hilang , ng keje lagi laa 🥹

sy skrg 12w msih mcm tu 😔.. ank dlu sampai bersalin,yg ni xtgu la

depends on org.. tp sye lps 12 weeks bru alahan hilg..

sis nk tnya, masa mggu ke 5 cramp x kt pinggang dgn perut?

8mo trước

terimakasih sis sudi kongsi rasa dgn sy..semoga sis di kurniakan kesihatan yg baik dgn baby.. ❤️