Hi. I perlukan kata2 semangat. 7 weeks pregnant & give up sbb morning sickness teruk & kena kerja

7 weeks pregnant tapi morning sickness dan loya teruk. Makan pun takde selera. Rasa hidup tak bermaya asek nak tido je dan rasa give up kadang2 nak ada baby. Nak hidup dulu balik 🥲🥲 kdg2 rasa baik aku mati la. Depressed sgt. tlg bagi kata2 semangat and tips mummy semua 🥲🥲 terima kasih

7 Các câu trả lời

sy pun sama..alahan teruk..kalau lepas makan, berjalan @ berdiri lama akan muntah..bau apa2 pun ase loya.. g keja naik motor..setengah jam perjalanan.. dapt bos tak memahami.. sekarang sy dpt MC 2 minggu..ada bleeding..dr x pasti kenapa..ada ckp sbb masih baru..ada ckp sbb stress.. apepun, kena kuat..makan je walaupun muntah 😔mintak ubat tahan muntah (walaupun xjdi sgt 😂) jaga diri..rasa x boleh tahan, ambik MC..jaga diri please... kita sama2 berjuang

Salam sis. Memang seksa, Saya dulu sampai beranak macam tu. Diagnosed with ‘hyperemesis gravidarum.’ 3 kali masuk air di hospital. Ada satu ubat ni gynae Saya bagi, Veloxin namanya, dia tak tolong sepenuhnya Tapi dia bantu sikit. Moga Allah mudah kan, memang susah. Nak bagi kata semangat pun hanya tuan badan yang tau seksanya. Tapi selalunya baby akan keluar sehat, Amin! Sis wanita Hebat!

Allahuakbar, berbanyak kan istighfar dan sabar ya sis. Saya faham sgt situasi tu. Tp percaya lah once dah lepas trimester pertama ni insyaAllah akan back to normal balik. 1st trimester ni mmg agak mencabar bg ibu2 yg kena morning sickness yg teruk. Bertahan ya, be strong, insyaAllah you can do this!

Mmng hormon ibu mengandung ni ssah skit nk control sis,bersabar ya.fikir yg baik2 ja.inshaAllah msuk bulan ke3 nnt ok la tu☺️☺️sabar bnyak2 yaa

sis rehat dulu ..mintak mc.. tak boleh mkn. try mkn buah.. kene tengok gak buah apa.. kalau sy slalu mkn buah apple dgn pisang..

samalah 7 weeks tapi selera makan takda. asik muntah je. stress sampai rasa macam tu tapi kesian pulak dekat baby. 😭

2y trước

rehat je dulu sis.. sy pun mcm tu .. skrg dh nak masuk 11weeks sy dh okay sikit... time 7week tu memng tak tahan.. mkn pun tak boleh.. sy dpt mkn buah je dgn bubur.. kena paksa diri utk mkn..kalau tak bertambah sakit.. slalu gak mkn pisang utk elak perut kosong

Sis boleh minta mc dan mintak dr bg ubat tahan muntah dan ubat alahan. Saya doakan sis kuat dan baby sihat