bila selalunya morning sickness akan berakhir?

Saya baru pregnant 8 minggu anak sulung and start loya2 dan tak lalu makan since minggu ke 6. Tengok lah makanan ape pun saya rasa mual2 dan tak menyelerakan. Betul ke selalunya masuk 2nd trimester dh tak jadi morning sickness ni? Sampai lembik dh saya dibuatnya tak sabar nak tunggu bnda ni berakhir😭

21 Các câu trả lời

Sy dah msuk 2nd trimester tak 100% morningsickness hilang. Sy mula2 prgnant xdpt telan nasi. Asyik muntah klu mkn apa lgi nasi panas. Bila dah msuk 12 weeks dah boleh telan tpi stakat 2 3 sudu ja. Skrng dah msuk 14 weeks dah start boleh mkn. Tpi msih nak muntah klau terhidu bau masakan. Tpi bila 1 morningsickness hilang, dtg 1 lgi yg baru. Skrng asal ptg sy migrain smpai jam7 mlm.

Sy sejak weeks 5 morning sickness whole day. Lpas muntah pedih ulu hati tiap malam ssh tido. Alhamdulillah sejak masuk week 13 nk ke 14 ni kurang sikit loya. Muntah tu ada lgi tp sbb sy jaga makan. Sy x makan bnde yg acidic, mknn yg buat perut angin, mkanan yg berminyak sy tak makan. Jd kalau muntah pun tak seperit dlu. Muntah masih ada tp loya tu dah kurg. Awk jaga makan ya

tgk atas badan masing2 sis.. mcm sya 1st trimester berat turun.. bau masakan xboleh, mkn pun kurang brselera,mknn ciput je kdg msuk mknn muntah blik..badan lemau je, bbrpa hari nk msuk 2nd trimester dah ok.. mual2 pun mkin kurang, mkn pun makin brselera dah skrg.. semoga morning sickness sis mkin ok xlama lagi 🥰..

Bergantung pada hormon seseorang. Macam saya morning sickness paling teruk awal bulan kehamilan 1st trimester.. Selepas nak masuk pertengahan bulan morning sickness berkurang. Memang x dpt dijangka.

saya night sickness 🤣 masuk maghrib mula muntah 🤦‍♀️ nasib selera lalu time tu. cuma, kena makan benda masam dulu sebelum jamah mkanan lain 🤦‍♀️ loya tekak uikk

Saya sampai nak beranak sis. Masa nurse tengah pakaikan belt cek jantung baby saya laju ke toilet nak muntah punya pasal. Lain orang lain sis..

tengok atas badan masing masing sis. sepupu saya sampai bersalin masih morning sickness, bersalin je elok hilang mual tu semua. hehe.

mcm saya 1st trimester sampai laa skrg nk bersalin mabuk mual cirit birit lg. lain body lain pengalaman heheh

By bulan keempat nanti akan reda.. Try makan makanan yg beri tenaga.. Kesian baby dia nak membesar tu..

Sy trimester kdua bru hilang,. Tp sllunya xsama sbab kwn2 yg lain ada yg msuk Tri Ke3 still ada lg,.