Baru start morning sickness

Hi mommies, first time mamatobe here. sy tau pregnant masa 5w3d and now sy 7w1d and baru start jadi morning sickness, sy tengok makanan rasa loya, tengok suami tengah makan pon loya, dekat dada rasa heavy macam berangin, perut asyik kembung and tekak asyik rasa kembang ja. Mommies ada tips tak untuk kurangkan loya ?

1 Trả lời

Itu normal alahan ibu mengandung,saya pun macamtu juga. tapi nanti bila nak sebulan dua alahan tu berubah pula jadi alahan yang lain. saya pun waktu 5w makan taknak semua rasa tak ok. tapi lama lama,dia berubah. it's ok❤️