29 minggu

Dah masuk 29 minggu.. badan sakit..lenguh.. xbermaya... Camne nak bagi rasa xselesa di bhgian blkng tu hilang erk..

56 Các câu trả lời

saya plak alhamdulillah dh 30 weeks ni x ada lenguh2 urat lg..just sakit punggung ja kdg2 tu pon kalau duduk lama2..nk jalan pusing mall pon larat lg cuma tu lah xtahan asyik nk kencing ja..lain2 xda masalah kaki pon xpernah kram xda bengkak2..mgkin sbb saya hri2 mkn ubat kalsium..susu pon saya mnum sehari 3 4 gelas..klau bdn kita ckup kalsium inshaAllah xda sakit bdn2..bykkan mkn buah buahan😊

2y trước

betul sis sy pun mcm to,kaki pun xada bengkak,skit mnja2 pun punggung ,kerap nk kencing,wlpun suri rumah sy kerap buat kerja2 bersih rumh senaman org kata,air masak sy lebihkan,susu sy kurang minum,tpi smlm ada bos suami bgi susu untk ibu pregnant rezeki 🥰 ..biar tak bslin normal pun janji ada tenaga,badan siht bila bslin nty..kalau suami tak ada dkt rumh sy ni kerap nk panjat sana sini.bab kata suami klau rumh ni blh angkt risau alih tmpt lain je..hihihi,harap semuanya baik2 sahaja Aamiin

saya esok dah 28week PON dah trasa sakit punggung dan celah tulang kangkang tu ,nak tdo ke kiri dah tak selesa so kanan je la .. cuma nk masuk trimester ke 3 alahan gatal dan ruam ya Allah mghintung hari je..ubat macam2 dah cuba..dah ok dia DTG balik.makn pantang PON tak jadi juga mereyam nya tambah kat perut ni bila besar dia meragam pecah2 timbul la ruam...tak tahan rasa nya ..pedih rasa... walaupun kerap tukar pakaian dalam still tk ok... alahan anak2 ni berbeza2 ankn4 dulu takda macm ni...sabar dan pedih😭

2y trước

Sama laa awk.. sakit bru masuk 30 weeks dh macam sarat sgt. Ank no 3 😭 xley dduk or jln lama2. Skrg baring pun tegang je perut nk kiri n kanan kena slow2

Ambil magnesium sis.. Cari magnesium oil, buat sapuan kat ketiak, bahu dan tapak kaki selepas mandi supaya resapan menjadi lebih baik. Kalau nak cuba, saya boleh bantu. Boleh whatsapp saya http://wasap.my/60173703369/Magnesium. Kedua, sis cuba cari gymball. Duduk atas gymball bila rasa sakit belakang dan kalau boleh jangan duduk atas kerusi dengan kaki tergantung. Lebih baik duduk bersila kat lantai..

2y trước

kalau ada yang berminat nak join channel ttg info kehamilan, boleh Whatsapp saya, nanti saya share link tersebut ☺️

saya pon sama..kene rajin buat urutan..ada cara dan teknik urutan yg betul..insyaallah..msti lega..ni masuk anak ke 3..mmg sy amalkan urutan bahagian saraf..mmg ok..sbb wktu kita pragnen ni..semua urat akan tegang..sbb kita menampung bayi dlm perut..so rajin2 buat urutan..lagi2 di bahagian punggung dan pangkal peha

Sye dah nak masuk 30week . tak sekarang mmg payah dah nak tido malam . klo tido pun tak lama .sakit badan & senak perut tu mmg kerap sangat . kadang buat kerjaa sikit dah rasa senak perut dahh . tapak kaki tak bengkak pun cuma badan Jee macam tak cukup rehat padahal nya setiap masa rehat baring jer. nasib suami memahami

sama gn sye ..29 weeks nak tido xboleh ...mengiring ke kiri kanan pon xboleh sakit tu masyaAllah😭😭😭...letak minyak panas pon xjadi apa....berdiri pon xboleh lama2

2y trước

Boleh ke kalau kita letak minyak pnas waktu kita prengent ni ?

29 minggu ..saya dha start tak bnyk gerak dan buat aktiviti yang lasak , dha tk jalan gik mall beli belah. suami yg pergi , sbb nak hormon badan lebih ckup rehat ..nnti Klau dha nak bersalin ..biar rasa ok jer .

sy sakit punggung belah kanan mse prgnt 12w dh start smpi 25w.. seksa jgn ckp la dok ngis je..nk bgun pn cm org pth punggung😂.. skrg dh 31w hilang dh sakit tu😅...mgkin stiap org bebeza2

Sy pon rasa bgitu. Sy hnya perlu berehat secukupny dan baring jika rasa sakit belakang atau duduk tu perlu brsandarkn bantal mahupun kusyen. InsyaAllah kurang2lh tu sakit, lenguh dia.

Samalah..sya tiap kli bangun pagi dan setiap kali nk tido, habis sakit sluruh badan lagi2 pinggang ni ha...minum susu kurang sikit sakitnya...mintak tlong suami urutkan bru lega skit...😅