Low HB ?

Dah makan banyak hati ayam, daging2. Avoid tea, coffee, milk. Drink more juice. Now, makan zincofer sebijik, twice a day but still hb low ? today week 25 ??

Low HB ?
53 Các câu trả lời

Sy amik zincofer slps 2 jam mkn. Pg2 amik kismis 11 biji. Alhamdulillah hb naik smpai 13.3. Sis try la ye..

sy jnis darah AB+...kalau darah jnis ni mmg hb sntiasa low...xkn naik 11....sy pregnant pon 9bulan mmg hb xpnh naik 11...

Nurse cakap dalam susu ada iron. Boleh naikkan hb. Kena minum susu 2-3 kali sehari. Tapi kena jarakkan pengambilan dengan vit

Cuba try mkn pil sangobion. Saya mkn tu alhamdulillah naik hbnya. Sehari 1 bji. Bli di farmasi. Watson/guardian pon ada

Sis mkn zincofer waktu pg ke mlm? Klu mkn waktu pg, try ubah waktu mlm mkn sblm tdo. Avoid caffein & air teh. Mkn vitamin.

try makan ubat iberet.. sye mula2 makin menurun.. dri 10 ke 9.1.. lepas seminggu makan iberet.. naik 9.6

Sy mkn iberet sis..tp hb ttp around 10 je.mkn 2 bji pon x naik.skg ni sy tkr metafor.mtk2 naik..isnin dpn checkup.huhu

5y trước

saya makan maltofer hb tetap rendah,, akhirnya cocok cosmofer(inferon) 8kali 2botol,adehh

Makan sayur hijau, buah² jugak ... Jambu batu,kurma ajwad.. kerang2 pn ok.. tp jgn slalu n pilihla yg segar

Tukar iberet. Makan masa bgun awal pagi. 2 jam pastu baru sarapan. Gerenti naik.

Cuba trai makan sayur meranti....ade org ckp sayur meranti pun bagus utk hb low