Pemakanan low hb

Betul ke selain avoid coffee & tea, milo pun kena avoid kalau low hb?

4 Các câu trả lời

Yup. Untuk low HB kena avoid food/drink yang ada kafein. -Coffee -Tea - Carbonated drink -Chocolate (milo tergolong dalam kategori ni) Nak makan/minum boleh tapi kena jarakkan before/after 2 hours awak makan iron supplement. Kalau saya, elakkan terus pengambilan kafein masa pregnant sebab 2x checkup hb saya makin drop walaupun saya jarakkan dengan pengambilan iron supplement. So I went for extra mile to avoid at all cost. Alhamdulillah HB cantik sampai bersalin.

blh je tp kne pndai cover blk mkn atau mnum yg blh naik hb blk.. sy mnum hortlick je milo jrg sbb bt sy skit perut nkberak hhu

btul kot. tp sy minum je milo/chocolate. hb ok je. kalau kopi tea nescafe semua tu mmg sy elakkan

boleh je minum coklat cume jangan terlalu kerap dan kene ada gap dengan waktu makan ubat.