Hb low , cara nk naik kan lagi ?

Dri anak pertama smpai ke second nie , masalah yang sama Hb low , ubt makan , no coffee , tea , makan yg di suggest tpi still low , nk buat apa ek? Da redha da nie, #bantujawab

4 Các câu trả lời

saya makan sunquick 1 sudu setiap kali checkup dan makan ubat dgn air sunquick kosong . makanan laen pun amalkan je , jambu batu , kerang , bayam , hati ayam . alhamdulillah hb oke lepas pd tu . yg mkn sunquick 1 sudu setiap kali checkup misi sndiri yg suggest , sis boleh cuba jgk mana tahu hb oke .

makan ubat . kena makan jgak makanan yg tambah zat .. sayur bayam , makan dgn ikan goreng selar kuning .. nikmat .. hb naik 11.2 dari 10.6 .. ubat saya makan 4jenis tu . minum dgn air sunquick tanpa gula . memang hb naik . inshaAllah . semoga urusan awak dipermudahkan yaa .

2mo trước

kalau boleh portion lauk tu banyak . nasi sikit jurr

Makan Kerang sis...minum jus oren atau mangga rich dgn Vit C utk penyerapan zat besi DLM badan..sunquick lagi best..still klu tak naik kemungkinan bdn sis memang mcm tu....don't worry sis...you and your baby will be safe and healthy..