umur brp baby boleh jln2/travel luar

dah lama x jalan2 dgn husb, si baby plk nk klr awal hritu🤣 jd travel bertiga lah lpsni. sja nk ambi angin brjalan2 luarr kawasan spend time mini family, agaknya umur bila ye bru blh bwa baby jln2 samaa??..

12 Các câu trả lời

saya rasa sesuai 6 bulan keatas. anak saya 3 bulan lbih. jenis budak yang tak meragam sangat dan boleh kata baik la. bila kluar mana2 lama2 pun dia ok dok dlm stroller. tapiiiii bila dah sampai had dia, cthnya 5 jam, dia akan jadi penat sangat n menangis tak henti2 sampai saya tengok pun kesian😭😭😭menangis teresak2.. nak pujuk tu kemain susah. sampai dia tertidur pun masih teresak2. pastu dia jadi berak baaanyak haha

bgantung pd sis klau sis rse ok nk kuar jenjln anytime .. cma pastikan jauhkan baby drp chaya panas terik/sbrg bnda bbhaya/kwsn sesak/org sakit bjangkit/serangga or haiwan liar/gangguan makhluk halus .. sy ank umur 1thun lebih bru brani prgi pasar malam tu pun cari brg kprluan je .. nk cuci mata lame lame xbrani yela ank kcik antibodi blum bkmbang spnuhnya lagi

sy ank 4 bulan duduk umh bkn main menjerit buat perangai g jln2 bru senyap hahha..jenis suka berjalan pulak dah..tp pastikan jgn g tmpt2 yg betul2 sesak..kesian baby..puan phm2 sendiri,faktor mcm2..lg 1 ada ank fuh keta tu semua brg dy..haha brg kite ciput je.kdg rsa kna upgrade keta amek besar..

10mo trước

hahahahaha nie betul. Balik kg ye, balik kg beraya sahaja, adik beradik sy ckp mcm bawak balik brg dr rumah kita nk pindah ke kg sbb byk Sgt. Brg baby sahaja. Tu belum brg makan baby (barang kering dan barang basah), brg perkakas untuk masak bubur die, brg unttuk Sterile botol susu die. Semua sy angkut. hahahaha.

Saya anak 2 bln lbih dah keluar dah, jalan2 tapi pastikan dia kenyang selesa semua nya la, Alhamdullilah ank saya jenis tak meragam. Sekarang nak msuk 5 bln, baik ja kalau jalan n travel, tapi kalau boleh elakkan mgrib atau senja atas jalan.

saya lagi beberapa hari nk habis pantang dh ajak husband travel. dr penang ke ipoh. stay dkt ipoh. jalan2 cari makan. alhamdulillah baby okay. perlis pon baby dh jalan. kl pon baby dh pergi😅. by the way baby sy dh masok 9m++

Up to you mommy 😊 Awak dan suami sahaja yang tahu ragam baby dan tahap persediaan fizikal&mental suami isteri. Jadi keputusan dalam tangan awak dan suami.

for me 6bln keatas blhla. bawah dari tu tak digalakkan. sbb skrg musim rmai xsihat..at least bby ats 6 bln blh diberi ubat klu pi klinik

tgk atas bb..klau Jenis x meragam ok..cume elak pd tempat y panas n ramai org.klau cam bb sy mmg sy x berani..mmg jns y kuat meragam..kne tggu btul2 besar dlu

bg sye tpulang pd sis suami istri.. yg pentg kne fully prepared ble ade ank kcik nie.. susah nk jangka ragamnye tu.. cuma elakkn tmpt rmi org..

Anak saya belom sebulan lagi dh sampai cameron hehehe. Alhamdulillah baby ok je