Baby umur berapa bru boleh bawa holiday

Hai moms nak tanya umur baby 5 bulan dah boleh bwa jalan jauh ke?.. i means holiday.. tak tahu sangat umur brpa bru dapat bwa baby jaln jalan.. 🥺🥺 sb nk bawa baby holiday tpi takut plk blm boleh bwa dia jalan2... Sebab first time become mom 🥺🥺#pleasehelp #seriusnanya #firstbaby #firstmom

10 Các câu trả lời

boleh je bila parents dah ready..cuma musim penyakit ni kena get ready extra care la..mcm saya tisu dettol,botol spray,thermometer,ubat2,keperluan pakaian utk dia selesa mesti cukup lengkap..xnk kalut, ni persediaan sy masa 1st time mom jgk..huhu..cth mcm singgah kedai makan,sy lap dulu sekeliling tmpt dia nak duduk dgn wet tisu..pastu dah masuk kete,lap tangan dgn wet tisu dan spray dgn air..nmpk mcm leceh tp baby mmg kena extra care..

2y trước

ouh thnk u for the tips..

Boleh je nak bawak baby holiday. X ada masalah pun. Cuma kena berjaga2 bila kat tempat awam yg crowded banyak org je la. Takut anak mudah terdedah dgn apa2 jangkitan. Immunity setiap anak berbeza. Sy masa baby 4 bulan lebih dah bawak holiday, mandi swimming pool. Tp sy elak pegi tempat yg ramai org. Mandi pool pun sebab bilik ada private pool

2y trước

thnk u.. lps ni blh lh bwak bby jln2

kalau parent dah ready, tahu handle bila meragam teruk, x gelabah, okey ja. kena peka dgn keadaan sekeliling jugak sbb nak bawa baby ni, pergi bercuti tempat yg sesuai la x ramai org. sy pernah lepas pantang terus bawak baby ke cameron , pahang, kelantan , perlis alhamdulillah baby okey.

Boleh tapi tengok nak bawa kemana. Kalau mommy muslim baca doa dan beringat bila nak bawa anak. Kadang ada tempat yang baby boleh nampak sesuatu so boleh jadi meragam. Moga dipermudah urusan

2y trước

ouh ye ke😥😥tq sis

hai boleh je sis..saya lepas habis pantang anak first terus naik cameron 😄..alhamdulillah anak xmeragam..adela petua2 dulu kita kena ingat kalau bawak baby keluar..

Under setahun jarang bawa,kecuali bawa ke pantai atau jalan2 p makan tu ja lah😅😅

Sy haritu bwk baby 3 bln pergi Pangkor ikut ayah dia kursus. Dia ok xde mabuk laut.

yes, bila parents ready. jgn ikut rentak org.

bila parents dah ready

Boleh je tkde masalah