hai korang

Dah brp hr pantang..br u all brani mkn ayamm...share skitt

33 Các câu trả lời

Ayam takde masalah sis sbb ayam adalah sumber protein bagus membantu utk sis dan penghasilan susu. Tapi kalau boleh ambil bahagian dada. Sbb tiada lemak, jgn makan kulit ayam pulak. Tapi kalau ada allergic jgn makan. Cuma kalau ada luka seperti cser seeloknya makan dulu ikan haruan baik utk pulih luka dgn baik.

Sy takleh tahan kot takda ayam. Pantang bersalin tak pernah lalui lagi. InshaAllah 2020 ni rasa. Tapi kalau berpantang lepas major operation, seminggu dah boleh. Alhamdulillah takde gatal. Sis cuba sikit dulu, kalau okay takde masalah la nak makan.

Seblm ni pantang memang mkn sup ayam masak arak merah campur halia ckit,biasa itu memang masakan kaum cina time bpantang,mungkin setiap org cara pemakanan tk sm sis,tp so far sy ok sja mkn ayam time bpantang..

Ayam boleh mkn tp bagus kalau mkn ayam organik...msk sup letak buah goji +kurma cina...budak nye sihat susu pun bnyak melimpah ruah...bdk sntiasa knyang...tdo lena...xda bngun2 mlm...

5y trước

Ad org cina dlm pntang msk mcm 2...lupa nk ckp dgn buah longan skali cmpur...susu bdn mmng melimpah...tp sup nye rasa manis..

Sy mkn ayam hari 1st dlm hospital lagi. 😅 Balik rumah dlm 4hri suami buatkn sup aym. Lpas tu kena bebel dgn mak. Terpksa mkn nasi dgn ikan kering😔

Mkn bahagian isi mcm bahagian dada ayam tu, jgn makan kulit atau bahagian yg berlemak mcm kepak, paha, thigh. Boleh bakar atau sup tanpa minyak.

Ikutkn pantang mama sy selepas 20hari bru mkn ayam, tu pon bhg dada shaja, makan sikit dlu kalau xde allergic boleh teruskan makan

ayam tu kan protein Bagus utk cepatkn lagi proses pembntkn tisu2 bdn & pulihkn luka bersalin meal kt hospital ade ayam :)

Kalau orang kadazan pun makan sup ayam kampung, masak dengan halia saja. Setiap hari. Okay saja sihat walafiat

Sy hari kedua lepas keluar wad dah makan ayam. Kenapa pula x berani. Haha. Buat sup ayam cmpur betik bg susu lebat