Breast sakit sampai demam

Dah 3 minggu bersalin. First time breast sakit ya amat sampai demam. Ada tips tak untuk hilangkan demam ni. Breast sakit sangat dua dua belah. Tapi tak pasti sebab bengkak ke apa sebab breast lembik je. Tak keras pun. Full bf baby

9 Các câu trả lời

saya bru lps brsalin.kena bengkak susu.sakit sampai xtau nk ckp mcm mana.sy pnggil tukang urut untuk surutkan bengkak tu.die lancarkan aliran susu.lpastu still sakit klu susu xkluar tp tuam je ngn air suam atau mandi air suam nnti dia lmbut balik.sy 1st time mom, smpai skrng xtau cara kluarkan susu dgn btul😔nk direct feeding baby pulak kuat ngamuk sbb nipple xtimbul.nk mermet, kluar pun slow je.skrg tgh cri pam yg sesuai sbb ada bli pam manual tp puting x muat😭

11mo trước

utk teknik marmet kita mmg kena pandai awak. sy yg anak dh msok 2 pon still xmahir teknik marmet. hee. sy prefer pump lagi. sedangkan tahu marmet tu lg effective dr pump sebenarnya,🙈

bengkak susu,saya first mom, Alhamdulillah 3 hari dah surut bengkak,just pengalaman saya and ada kawan tu MMG bidan urut,kalau kita bengkak breast,tiap kali mandi ke or time baby tegh tidur urut breast tu dgn cara uli tepung ,ye sakit Smpai menangis,urut pelan2,saya takde video nK tunjuk🥲urut pelan2 bagi susu keluar letak napkin biar je susu tu keluar kerap buat.bubuh minyak yang tak panas pastikan jangan kena puting Yaa..urut pastu baru tuam..

11mo trước

lepas urut boleh jugak seblh tu bagi pam susunya ambil urut pelan2...saya anak dah nak masuk dua bulan, Alhamdulillah tak demam.jgn biarkan tak urut breast boleh jadi nnaty kita kena sakit lain pulak,

Penyusuan ok tak? Lekapan mulut baby pada aerola dgn lekapan yg betul? Urut dan marmet dgn betul. Jika tak ok juga, dapatkan bimbingan penyusuan susu ibu dgn nurse laktasi di KK berhampiran atau kaunselor penyusuan bertauliah berhampiran puan.

Kalau sakit kena tuam sis. Jangan biarkan. Bahaya tu bengkak susu boleh demam. Worst case scenario, boleh sampai tahap kena operate tau. I cerita ni based on pengalaman kakak i

11mo trước

awak punya fakta salah tu. bila tuam aliran tak jadi cepat. tuam ni utk melancarkan pengaliran susu awak yg tersumbat dan meredakan bengkak susu awak. should be awak follow lactation counselor dear sbb tak semua doctor ada ilmu penyusuan susu ibu. tuam sejuk sampai awak kebas. dan kemudian tuam panas. sambil tuam sambil awak massage breast. kemudian bg baby directfeed ataupon awak guna teknik perahan tangan marmet

https://www.facebook.com/hbmbreastfeedingcentre?mibextid=ZbWKwL Boleh follow HBM Breastfeeding Centre kat fb. Ada mcm2 kelas berkaitan bf

kena keluarkan susu sis .. kena pam .. susu banyak tuhh .. jangan biarkan bengkak lama² , takut kena operation nanti ..

baby minum berapa kerap? lekapan baby betul tak? ada rasa ketul2 tak mcm bengkak?

kene tuam tu

tuam sis