Perancang depo

Just curious kalau ambek perancang depo mmg takkan period ka and suami still boleh lepas dalam ?ada potensi utk hamil?

10 Các câu trả lời

Sy 4 bulan mcm tu baru berani bersama walaupun cucuk depo. Sy amek depo alhamdulillah mmg terkawal la tapi bila nk gndung balik agak susah utk dpt period teratur and kesuburan semula.. setahun lebih saya takperiod lepas stop depo. And setahun lebih juga menunggu nak lekat mcm rakan sy dia cucuk depo tpi tetap mengandung 🤪 Kita merancang tpi Allah sebaik baik perancang

sbelum ni sy juga ambik depo mmg x period la selama ambik. tapi bila kita dah stop badan kita akan ambik masa tuk period balik macam sy lps 5 bln stop baru start period balik itu pun ambik masa tuk cycle sy normal balik. tetapi ikut badan ya sis macam best friend sy dah masuk setahun stop depo masih belum period lagi.

Saya ambil depo sebulan lepas bersalin. Period datang tapi irregular. As for the mengandung part tu, kami mmg takde pakai protection or apa2. During depo tu mmg tak mengandung.

Mmg normally xdtg period selagi on depo. Should be xkan hamil la if dah pakai depo. Tapi kalau tersangkut juga, rezeki dr Allah tu ☺️

kalau dah pakai perancang rasanya tak mengandung la, nama pun perancang kan tp perancang Allah yang terbaik

2y trước

Noted sis..risau sbb baby baru 3 bulan 😅

Nak tanya , kita guna perancang ni pun tgk hormon badan kan ?Ada sesiapa yg badan naik lepas cucuk depo tak ?

2y trước

saya la tu...x bf anak..susu x badan x byk...lps ccuk depo berat naik...🤣

sepanjang sy amik depo , mmg x pregnant...lps stop depo ...amik masa dlm 7 bulan bru lekat balik

xpe lepas dalam , kalau lekat jgk tu mmg rezeki ...tp jarang kes depo lekat

sy cucuk depo sblum ni,dtg je period..tp drh kluar sikit2 je..

amik depo mmg tak mengandung. period pun tak datang