Perancang cucuk Depo

Hi moms, sorry soalan x sopan sikit...ada ke yg ambik perancang Depo? Kalau bersama suami dia pancut dalam boleh pregnant ka? Boleh kongsi pengalaman x?#SeriusTanya

10 Các câu trả lời

for me kalau puan czer and x sampai 2 tahun lg (seperti saranan doktor/nurse) better utk tidak pancut ke dalam.. atau cuba pilih wktu bukan waktu subur.. badan kte nak pakai lama heal from czer really important.. tp apa apa pun kalau dh reseki dari Allah mestilah yg terbaik 😁

klu bce dlm group nie rmi je yg preggy walaupun pki protection.. klu nk pncut dlm jgn waktu subur sis.. kne ingt sperm bley hdup 5-7 hri dlm bdn kte n ovum available 24 jam.. pndai2 la cri wktu yg ssuai..

sya dulu cucuk depo sampai 1 tahun.. suami selalu pancut dlam... tp masa sya cucuk depo sya tidak ada dtang haid sampai setaun lepas tu berhnti sbb selalu cramp perut stiap bulan sbb tidak ada haid

dh nama pon ambik perancang, perancang kegunaan die memang untuk suami pancut dalam. klau nak suami pancut luar, sis tak ambik perncang pon takpe. hamil atau tak hamil , tu kuasa Tuhan 😊

4mo trước

Dah baca habis dah pun tp tetap salah cik kak oi fakta kau nk suruh org yg ambil perancang ni pancut dlm

Saya dulu waktu makan ubat chemo, kena guna depo untuk elak hamil. Saranan doktor, suami pun kena guna kondom. Pancut luar tidak menjamin. Takut ada terlepas sikit sebelum pancut luar.

sy ambik depo tk brni pancut dlm.. perancang mmpu mencegah je .. tk salah nak double protection

Tak jugak . Yg amik perancang pon boleh pregnant kalau dah rezeki tu Allah nk bg melekat jgk..

96% berpotensi utk tk mengndung tapi klau allah nk bgi rezeki la

even dah pakai perancang, better buang luar

pancut dalam = boleh pregnant