Perancang depo

Hi uolls. Maaf topik agak sensitif. Nak tanya normal ke kalau ambik perancang depo nafsu bersama dgn suami menurun mendadak? Lgipun selepas ambil perancang depo, period non stop. Suami ajak bersama saya mesti rasa tak nak. Kesian jugak tngok suami stiap kali ajak saya reject 🥺 kdang² boleh jdi topic gaduh juga 😭 #advicemommies

1 Trả lời

Dah berapa lama ambil depo sis? Effect org lain2. Mcm saya ambil depo first few weeks darah keluar sikit2. Lepastu dh takda. Nafsu pulak biasa je sama mcm dulu. Cumanya lepas bersalin kering sikit so kena cari lubricant awal2. Awk mungkin tk selesa je tu baru lepas bersalin kan. Cuba lagi nanti

6mo trước

Kalau ikut website mufti, period sampai 14 ke 15 hari je tak silap. Jadi awk boleh buat mcm biasa solat dan puasa kalau islam, and blh jalan kan activity yg biasa awk buat. Saya sertakab artikel ya: https://muftiwp.gov.my/ms/artikel/al-kafi-li-al-fatawi/4804-al-kafi-1794-hukum-persetubuhan-ketika-istihadah