Entah la tak tahu salah apa

cuma nak meluah di sini Saya dengan mertua memang tk rapat. lps bersalin anak pertama mertua dh tunjuk perangai. ambik cucu tanpa izin tangkap gambar cucu tanpa izin cium tanpa izin padahal time tu baby bru umur 6 hari. lpstu saya pantang seminggu je dekat rumah mertua then balik pantang sendiri masa nk balik mertua pandang saya sambil menjeling then after habis pantang saya datang rumah mertua. mertua selalu nk cari salah saya mcm saya ni tk reti jaga anak. saya frust rasa malas dah nk hadap semua ni. penat nak jaga hati orang hati kita terabai abai mcm tu. saya nampak mertua memang cemburu dgn saya sbb anak dia semua lelaki cucu dia cucu dia perempuan. ada je benda tk kena itu salah ini salah bila nk balik rumah mcm taknk lepas langgsung cucu tu dh sampai kt keta pun duk pegang lagi hm entah la sepanjang kahwin dh cuba buat yg terbaik tp cukup sampai sini jela

17 Các câu trả lời

sama la macm saya. asyik nak cari salah je. kalau dia cari pasal saya lawan je. ckp je dengn suami. mak mertua ni pandai depan anak dia tak tunjuk peragai. depan kita je. ibu kandung saya ckp tak payah rapat sangat. jgn share semua benda. tak puas hati lawan. lawan tu dekat sinis je.

1y trước

untungla klo dpt mil yg baik.. tp syg sume xmcm tu. Toksikk.. setahun dua blh la nk lyn.. lama2 kita sbg "manusia yg lemah" xmampu nk bertahan.. mental tau mental. Mmg kena keep distance.. jauhkan diri.... allah ada. Kita da buat baik dibalas taik. Kau rasa dgn iman yg nipis. Dahla nk pkr byk hal lain.. mil ni antara mslh yg xptt kita pkr lebih2.. dia bkn xde ank lain..doa2 la ank kau dpt mil yg bukan toksik ye... yg syg ank kau nanti Sama rata. Sama mcm anak sdr. Doa tau!

walau mcmana pun, tetap la hormat mak suami Kita. Org ni mcm² jenis. kdg² silap Kita, Kita xnampak. silap org Kita nampak. biasalah cucu dia nak cium peluk amik gambar semua Tu. semoga hubungan dgn family bertambah baik.

sis ada ckp dgn suami x.. kalau benda mnyakitkan hati ni baik pantang sendiri jaga bby xpayah balik kampung . untuk jaga emosi kita. ni kalau sy la.. kalau mertua mcm ni mmg sy tak balik dah..

1y trước

btl saya pun pilih utk jauhkan diri dgn org yg mcm tu

Perlu bertolak ansur dengan yg tua dalam masa yg sama kita kene juga tetap dengan pendirian dan cara kita.. Harap puan bertabah dan xterlalu ambil kira kata2 / perbuatan mil.. Sy doakan hubungan puan dan mil bertambah baik..

cakap dgn suami..aku kalau org dah pandang gitu..jangan sentuh anak aku lah

menyampahnya mertua mcmni. annoying

sabar ya sis...