Mommies beli baju newborn brapa helai ye ?

Cukup tak kalau saye beli baju newborn 15 helai je, barut 5 , bedung 5 ? Ramai cakap baby cepat besar kan

63 Các câu trả lời

7 psg bju siang..7 psg bju mlm. pkai msuk bkul. hjg mgu ayah dia bsuhkn. sng kje. x ralat pun bli byk n pkai skjp. sbb da lama tgu baby. so mmg sguh2 la beli. majoriti bju jnis kain mmberi. so nb smpai 6 bln insha'Allah boleh pkai.

Beli sehelai dua je yg nb utk pakai kt hosp. Baby cepat besar. Beli jek 6-12. Anak sy ni baru 6 bln pon dah pakai 12-18. Tapi struggle jugak sbb dah tukar size. Byk nk kena beli. Yg 6-12 semua dah simpan utk next baby pulak 😅

newborn saya beli 7 je .. selebih nye 6 bulan keatas .. baby ni cept aje .. nnti dpt pakai 3/4 bulan je sayang ... bedung saya beli 7 jugak .. kire satu hari satu helai siap ngn baju laa tuuu .. rotate je ..

Banyak sgt 15 pcs size newborn tu. Size newborn beli 2/3 helai je untuk bawak pegi hospital. Yg lain beli size 3-6 bulan je. Mcm anak sye umur bru sebulan tapi size 3-6 bulan dah nak ngam2 dah. Baby cepat besar

5y trước

Kalau boleh biar banyak kan yg size 6-12 bulan sbb kita tak tau nanti anak kita berkembang naik badan mcm mana. Mcm anak sye bru sebulan seminggu naik 2kg dari 2.66 masa lahir. Skrg pon dia dh boleh pakai baju size 6-12 sbb anak sye jenis tinggi bambam

klu 15helai tu semua newborn mmg ckup sgt. saya dulu terbeli baju nb 2helai je yg slebihnya 6-12 ksian kt baby balik2 tu je dia pakai. bg pakai yg 6-12 besr sgt sb anak saya lahir kecik je..

Banyaknya.. saya banyak beli baju 6bulan keatas je.. yang newborn tu just buat syarat masa kat hospital.. sis kena beli baju saiz 6bulan keatas. Baby pun blh pakai lama

bnyaknye 15helai bju newborn, baby cpat mbesar sis.. 😅 kalo 2@3 je newborn pn ok yg slebihnya sis beli yg 0-3@ 3-6month trus.. tp ikut suka sis la kalo sis nk beli bnyak2 NB😅... hihi..

saya xpernah beli baju baby... anak sulung dulu pon, mak n mak mertua yg prepare... dorg hadiahkan sempena anak sulong kami... lepas² tu biase org bagi, atau recycle dari ank cousin²...

byk tu sis. sy beli 3helai baju pendek, 4helai baju panjang, 2barut, 2swaddle, sarung tgn n kaki byk my mom ckp cepat basah jd sllu nak tukar lgpun sy takut nak gunting kuku bb 😅😅

Beli kt deedodoy sis. Pakaian baby all in 1. From head to to. So xpyh pening2 cari satu2. Dlm beg comel ni smua kperluan baby ada. Senang nk bwa ke hospital jgk

5y trước

Dkt 200 lebih harga nye..😅..baru tnye smlm