Cemburu

Cemburuu tngokk orgg g checkupp ngn husbd masingg² .. yg kite since darii kandungan 6weeks until now 25weeks , suamii tkleh temankn kan .. sbb Arwahh pergii trlbh dahuluu .. even daa 4bln berlaluu .. sakitt nyerr hnyaa allah jer yg tahuu .. Even sye tak phm knpaa ujian bginii besar d berii kpdaa sye .. huhuhu ~ maaff sbb meluahh kat sinii ??

35 Các câu trả lời

Setiap orang diberi ujian atas kemampuan, Allah takkan bagi ujian yg diluar kemampuan umatnya. Syukur Allah ambik satu tapi bagi balik satu. Ada yg Allah ambik semua takda tinggal satu pun. Setiap yg jadi tu ada hikmahnya, cuma mungkin lambat utk kita nampak hikmah tu.. . Zaman virus ni, kebanyakkan klinik tak benarkan suami ikut masuk kcuali yg isteri dlm pantang la..

Allahu,, rupanya ada lagi berat ujian dari diri sendiri, sis mesti sudah melahirkan, baby macam mana? Sihat?.. Saya yg terpisah dgn suami seberang lautan pun terasa berat, apatah lagi sis yg terpisah antara dunia yg berbeza, moga kuat hadapi ujian ni dan akan dapat yg lebih baik.

Kita ade husband pon..Still g check up sorg2 sis..Husband kje. Slps 3 bln tersadai kt uma gara2 PKP..jd, kita redha jer la.. nk wt cmne kan.. Semoga sis diberi kekuatan utk menempuh hari2 mendatang..Dan slmt melahirkan Dipermudahkan segala urusan ..mudah2an..amiin.

ما قدر الله خير In shaa Allah. Hanya yang terpilih yang diberikan ujian sebegini. Maa shaa Allah. Semoga Allah kurniakan kekuatan pada diri sis sehebat kekutan Siti Maryam. Rabbuna Yusahhil Alaiki. Kheir in shaa Allah. Take care tauu 💞

Alhamdulillah..Saya Dr kandungan 1 hingga 6 sekarang 1st trimester..semua sendiri...walaupun suami Ada je..tp faham dgn kerja dia..bersalin pun xpnh teman..😉😉tp Sy ok..bertolak ansur penting..buat sis,tabah ye..Ada bahagia lain yg tunggu...😊

4y trước

Samalah Saya juga..

Semoga adik terus tabah.ye seronok checkup ditrmani suami, tapi tak lah pilu Sgt bila suami di jemput ilahi, sedangkan ada je suami yg masih hidup tapi sang isteri tetap bersendirian..semoga kita semua terus kuat.

Saya pun g checkup sendiri je sis..sebab pjj dengan suami..masa 1st baby macam susah sikit nak terima keadaan camtu..lama2 ok..alhamdulillah kandungan ke2 ni dah terbiasa..semoga Allah permudahkan urusan sis ya..aamiin

Sis insan terpilih, semoga terus kuat ya. Yakinlah akan ada kemanisan di hari depan. Allah takkan uji kalau sis tak kuat, maksudnya sis mampu. Baca surah al ghafir ayat 44 jika susah hati, insyaAllah hati akan tenang

Sy dari awal pregnant suami xpernah temankan.. Sbb sibuk kerja.tpi sy kuatkan diri untuk cekup kandungan... Kuatkan diri sis pikir Baby dlm kandungan.. Skrng sy dah 34week +

4y trước

Hurmm kite xpe lahh,,balik rumah masih boleh jumpe suami.. suami dye dh meninggal..hope TT terus kuat besarkn anak sorg"...

Its ok dear. I masa mco semua bt sendiri. Masing2 ldr xboleh rentas negeri. Checkup sorg2, scan sorg2. Dgn mabuknyaa. 7 bln baru husb dpt rentas negeri.