fm for preggy mum

cek nak tanya...hampa biasa dak duk minum susu masa mengandung? antara susu pilihan hampa? mai la share...cek baru nak cuba minum

fm for preggy mum
31 Các câu trả lời

Tak silap sy. Nurse kat KK sy ada ckp kalau susu ibu pregnant mmg manis. Better ambik low fat milk atau fresh milk yg dlm kotak. Farm fresh / dutch lady okay. Kalau nk susu tepung, nespray, everyday. Okay utk ibu mengandung.

5y trước

Yup sokong..saya pun minum high calsium low fat.. Hrtu pakar pemakanan kata.. majority susu utk ibu mengandung ni tggi kandungan gula.. Tambah lgi yg berperisa.. Kita la pengguna berkhemah decide nak pilih susu terbaik..bukan nk sedap rasa semata2..

sye pun minum susu ni masa pregnant. lepas tu try tukar anmum, tak boleh telan, manis ya rabbi 😂 tukar frisomum semula. nurse kat KK tak galakkan minum anmum, takut baby besar dalam perut, susah nak bersalin

Nurse kt sni x bagi minum susu selain susu nespray.. Jgn cmpur gula jgk.. Minum mcm tu je.. Sbb byk susu lain byk gula.. Blh kena kencing manis masa Pregnant.. Tu doktor lah yg bg tau..

5y trước

Mkn dan minum yg berkhasiat je.. Sbb ada yg blh telan, ada yg x..

Sy suka susu ni,sedap.hehe.sblm ni saya mmg jenis x suka susu tepung,x suka bau susu.try ni ok pula kena dgn tekak.sy minum dr pregnant ank ke2, anak 1st ada gdm, langsung x minum apa² susu

Anmum metanna.. Taktahu la ok ke tak.. Byk review kata okay.. Saya bru je start minum.. Pregnant 8minggu.. Yg penting rasanya sangatlah sedapp😁

At first minum friso ni jugak lepas tu cirit birit.. Then timbang makin susut berat badan. Now dah tukar ke Similac Mom so far. Berat badan pun naik okay je.

5y trước

Takat ni saya tiada masalah tu lagi.. saya akan tengok mungkin ada perubahan ke lepas ni 😅

Saya pun mnum susu friso mum.. tp ratah ok..nk mnum tu ambik masa nak hbskan.. padahal sblm ni suka susu..😅

5y trước

Ratah 2 scoop je..haha sb rasa mcm bnyk ja..haha

Saya dah 3bulan pregnant tapi still tak minum susu. Saya memang bau susu pun taksuka. Macam mana nak minum? Ada idea tak?

5y trước

Tutup hidung cepat2 telan mungkin 😅 tu kalau saya

Sy minum dutch lady sahaja atas nasihat nurse tp hanya masa awal pregnant. Skrg 32w dah stop minum susu

Sy hari2 minum freshmilk, awal2 je rajin minum anmum. Makin lama, malas nak membancuh 😂