ga mau d bedong

Bunn bayi saya bru 20 hri tpi tiap d bedong gak mau d lepas muluuu bagusnya gmna iya tetep bedong apa lepas ajhh?

20 Các câu trả lời

Anak sy juga cm brp hari mau dibedong, sisanya cuma kaya kemben dr dada sampe kaki, itu juga gak lama udh hancur bedongannya. Gpp bun lepas juga Tp kalau tidur biasanya sy coba bedong soalnya biar dia lebih nyenyak, anak sy kagetan bgt soalnya. Tp tetep jgn kenceng² ya, sekiranya dia ttep bisa gerak²

Bedong bawah bun typ abis mandi sama pas udara dingin.. karna fungsi bedong kan cmn bwt penghangat... anakku blm genep 1 bulan jg g mau dibedong.. jd klo abis mandi pagi sama sore tag bedong bawah dada kebawah aj.. klo malem kadang juga .. kadang cmn selimut aj..

Klo gk mau jgn dpksa bun,dibedong kn cmn buat menghangatkn,anakku yg cwe dr lahir cmn 1 mlm aja dbedong,pas subuh udah ngamuk,besok ny ttp gk mau,skrg udah usia 5 thun anak nya,

Dibuka aja bun, anak saya juga ga mau di bedong, usia 21 hari. Sesekali di bedong pas cuaca dingin, baru dia mau dibedong, itu pun ga kenceng, yg penting hangat + rapih 😊

Gpp bun. anak saya dibedong g sampe sebulan, itupun cm bbrp jam aja trus aku lepas soalnya suka gerak2 kyk g nyaman gitu kl dibedong. kl bedongnya dibuka dia anteng😅

Sebenarnya tdk apa" tdk di bedong.. krn fungsi bedong yg sebenarnya kan untuk menghangatkan bun... Jd itu terserah bundaa. Yg penting babynya tidak hipotermi😉

5y trước

Oh gtu bunnn.. Lebh baik malem ajh kali iya bun ak bedong.. Biar hangt

Anakku bedong sehabis mandi pagi dan sore, palingan 2 jaman, setelah itu bedong buka dan bertahan cuma 2 Minggu, bedong kan cuma menghangatkan aja Bun. Hehe

Kalo aku sebulan aja d bedong nya, itu pun tangan nya gk ikutan d bedong. Trus bedong nya gk kenceng2 jd kaki nya bisa gerak2 bebas.

Anakku udh 2 bulan masih dibedong, emng sih kadang nangis tapi habis itu bobonya pules ga kagetan juga jadi badannya ga capek.

Sesekali aja bun bedong nya, anak ku jg gtu, paling cm pagi abis mandi aja bedong nya, krna mlm gak mau di bedong

5y trước

Iyaa bunn anak aku d bedong dri kepala smpai kaki itu hanya 12 hrii udh 12 hari dia gk mau malah nangis dan tangan nya keluar trusss.. Trus ak bedong dri perut smpai kaki.. Ekh skrg malahh gak mau malah d lepas" itu pun padhl ak bedong biasanya tapi dia bisaa ngbukanyaaa.. Udh kbukaa dia tdr lagi kaya anakgede ajh bun