Chekup

Bru lepas checkup HB turun 10.6 ? mcm mana nk buat niii ?

21 Các câu trả lời

Cuba sis mkn daging + ayam + ikan blis + mkn buah oren..sy hri tu hb trun 10.7 nurse sruh mkn tu smntra dpt ubt bru..n sy g klinik lain, dia nk bg iberet tpi x de stok..n dia psan sruh sy mkn daging bnyk2..n dia psan no cafein n tea pun kalau blh elakkn sb dia ptong khasiat tu..alhamdulillah lpas 2mnggu checkup blik hb naik ke 11.5..

Hb sy selalu low. Selalu 9 or 10. Tp lately ni alhamdulillah dh naik 12. Mkn vitamin yg kk provide n bykn mkn sayur2 hijau&buah2 + minum jus delima + minum susu kambing. Inshaallah 😉 ni pun tgh try harder nk naikn hb lg..

5y trước

Tq sis for sharing 😊

Weh sama laaaaaaa. Hb turun jugak. 10.6 jugak. Frust betul. 2kali check sblm ni naik. Target naik jugak kalini tapi hampeh je 😭😭😭

Sia teruskan makan suplement yg kkia bagi..bnykkn minum air rbusan kurma cina..bnykkn mkn sayur hijau, mkn daging n hati ayam..mkn buah2an

5y trước

Tq 😊

Minum pati delima gulsan. Satu sudu plastik campur air sejuk. Minum setiap hari. In sha Allah akan ada peningkatan hb tu..

Sis boleh telan vit kk dgn air oren. & sebelum checkup tu try makan jambu batu dulu. Sehari sebelum cek, stop kafein.

5y trước

Takpe, sis try dulu. Minum dengan air oren tak terasa sgt rasa vit tu.

Saya everyday minum susu kurma and makan jambu Batu.. allamdulillah hb maintain 12.7-12.9.. boleh try jugak Sis

5y trước

😍💞

Selain mkn ubat yg kk bagi sy minum horlick bg gantikan susu..alhamdulillah hb sy ok😍 hb sy skrg 12.0

In shaa Allah kalau sis serasi dgn zincofer tu, jangan skip mkn vit tu ok. And rajin makan jambu batu.

Makan jambu batu, delima sis...klau dpt ubt zincofer, sis blh ambl dgn air sanquick tnpa gula