Pukul 10am bukaan 1cm

Brapa lama ye nak sampai 5cm? nurse ckp tggu betul2 sakit datang lagi. Tp sy takut sy tak tahu sakit yg mcm mne kena datang hospital balik. Lgpun sy memang slalu period pain yg terok sampai muntah2 tu. kena rasa sakit mcmtu ke baru pg hospital balik? 😥😥

14 Các câu trả lời

Sy pom sme..klau period pain mmg teruk kadang2 smpai demam gigil2 badan..Sy hari tuu sakit mcm period pain jgk..sakit yg bgi sy bleh tahan lagi..klau ikowt kan xnak p hospital lgi..tpi contraction kerap dlm 10min tuu ad lhaa dlm 2-3 kali contraction..pastu p hospital tgok2 dh 3cm..hehe..stiap org berbeza2..tpi klau sis rse sakit sgt dan contraction makin kerap dh bleh p hospital..smoga d permudahkan urusan sis☺️

Macam saya anak first. Bukaan 1cm after one week turun tanda darah. start sakit contraction pukul 9 malam perut mengeras sakit sampai ke pinggang tapi boleh tahan lagi. Pukul 1 pagi tak boleh tahan sangat sebab sakit tu datang kerap terus ke hospital check2 bukaan dah 6cm terus tolak LB. Pukul 6.30 pecahkan air ketuban 9pagi saya bersalin. Tahan sakit 7jam hehe. Macam saya time bukaan 1cm tu saya keep buat exercise

Masa saya dkat wad tu, nurse tak galakkan balik rumah tapi dia galakkan untuk jalan dkat area2 kawasan hospital, Buat aktiviti jalan2 santai supaya bukaan tu cepat n klau apa2 jadi boleh dtg trus hospital sbb dh dekat 🥰 klau balik pun boleh tapi klau turun tanda mcm lendir atau darah cepat pergi hospital, sakit tu klau dh jadi kerap mcm 5 minit skli dh rasa sakit pun boleh terus pergi ❤️

Percaya pd instinct sis, klo rase sakit sngt tu pergi je hspital.. Sakit pd tiap org ni x sama, sy rase sakit sngt tp br 1cm je.. Nk pergi 8cm tu 14jam,org sebelah tgk sy tu dia siap ckp, x lama lg la ni, alih2 dia bersalin dulu.. Klo tgk org sebelah sy santai je, dah 4cm tp x rase sakit sngt.. Tauu2 lps 2jam dah bersalin.. Memang rezeki bersalin mudah..

2y trước

yup btl..sy pn bru bsalin..hritu bukaan bru 2 cm tp sy rsa sakit sangat ..igt dh 4/5cm skali cek bukaan bru 2 cm,xsm..katil sbla bru msk ,2 cm xsmpai sejam dah bsalin ats katil..btw mgkn sbb sy baby first jg mgkn

anak pertama ke? pengalaman saya memang lama awak. saya sakit contraction mula jam 3 pagi. datang hosp jam 11 pagi bukaan baru 4cm . memang ambil masa yang lama. contraction ni rasa sakit mcm senggugut. kalau dah rasa tu, kena monitor dulu. kalau sakit tu dtg setiap 5-10 min boleh dah pergi hosp cek.

Setiap org lain2 sis..sy dulu pkl 10 am bukaan bru 2 cm..doc suruh balik dulu sbb wad penuh..pkl 5 ptg start cntraction non stop..boleh tahan lagi..10 mlm dah x boleh tahan terus pegi hospital..doc cek dah 5cm terus tolak ke lb..doc pecahkn air ketuban..pkl 1 selamat bersalin.

Saya pulk perut asyik mengeras pastu sakit pinggang yg teramat , asyik nak ke tandas jer sbb nak buang air kecil tido pon dh x bole ke kanan ke kiri tapi tanda “ x de turun kadang perut tu sakit gile “ sorry tanya sbb anak first 😢

2y trước

klo was2 awk ke wad bersalin je ckp nk cek bukaan . semalam sy baru je lepas ke wad bersalin. kes perut memulas . igtkn nk beranak. rupa nya sembelit 😅 jd doc cek ctg baby okay. scan baby okay. bukaan takde lagi. padahal dh ujung² haha. so balik dlu. btul² sakit yg ditahap xleh tahan. baru ke hospital semula..

Kalau anak pertama ramai cakap lama baru bukaan tu banyak buka. Tak tentu kalau sakit lagi kerap, lagi kuat sakit nya dan ada tanda lain macam darah atau discharge atau keluar air ketuban terus ke hospital

Hi, setiap orang contraction tu tak sama. Ada yang rasa sakit, ada yang tak. Ada yang cepat, ada yang lambat. Pengalaman saya, bukaan 4cm (2200) tapi tak rasa sakit. 8cm (1200) baru terasa sakit tu.

depends pada org. sy yg sakit 5min sekali pon baru 3cm 😅. atas 7cm sakit dah 1minit sekali. xda can langsung nak berehat dari sakit smntara nak tggu 10cm

2y trước

8 jam dari 3cm ke 10cm. sebab average 1cm 1jam. klau dah melepasi estimate time dorang, doc akan czer. tapiiii bergantung jgk dgn keadaan baby. dorg akan sntiasa monitor guna mesin. mcm sy dulu wlaupon dh pecah ketuban masa baru 3cm tu, ada GBS+ pulakkk....tp disebabkan jantung baby kuat, sbb tu doc tetap tggu smpai 10cm.. klau dorg tgk baby dh hampir lemas dorg akan emergency czer. alia masarah, kita tak rasa bukaan tu terbukak. yg boleh taw tu sbb setiap jam nurse akan seluk ntuk check bukaan.. tp xsilap sy, makin besar bukaan makin kuat & sakit contraction.. sy xbrapa perasan yg tu sbb dari 3cm dah sakit kuat hahaha