SAKIT PINGGANG RUPANYA TANDA NAK BERSALIN

sy sakit sngt bahagian pinggang 2/3 hari dah. semalan g hospital sbb tak tahan sakit sngt rupanya dah ada bukaan 1cm. nurse marah² knp tak dtng hospital awal dah tahu sakit😅 mslhnya sy xde tanda-tanda nak bersalin lagi. nak² anak first kan mana kita tahu. tp Dr bagi balik dulu memandangkan baru 1cm bukaan kan Nak tanya mommy² kat sini.. Selalunya bukaan ambik masa lama ke nak betul² sampai 4-6cm

7 Các câu trả lời

sy first mum jgk so xtau mcm mna tnda² tue skrg sy da 37w patutnya due 30/12 tp kena admit 13hb ni operate 14hb mcm sis jgk la sakit² dkt pgg on off punggung rsa ngilu celah kang² ni sakit sgt da tp stil bole jln tp kena slow² sis mmg ada rsa sakit bgian pgg je ke ?

10mo trước

tp selalunya kalau baby okk x kena operate kan?

Saya 1 cm dah seminggu lebih 🥲 anak first. Makan kurma, exercise, bersama, takda sakit contraction lngsung. Darah&lendir dah turun. Pg hospital doc kata tnggu sakit baru dtg . Sabtu ni kena serah diri sebab dah 40weeks

10mo trước

anak pertama susah sikit kut kan.. semoga dipermudahkn urusan awk dan sy..tak larat dah hari² duk sakit

on off.. tp sekali sakit memang lama.. 3 jam lps tu okk. 2 jam datang balik..esok pun sama sampai rasa x tahan. nurse kata sakit seharian tu dah bleh g hospital..tanda bersalin dah

sama lah sis. kita pun tertanya 1cm nk menunggu ke 10 cm tu amk masa bpe lama😅 sbb lain2 org so kita pun taktau. due pun Sy 21.12.23 tapi bukaan dah 1cm

10mo trước

sy dah turun darah.. tunggu sakit sikit lagi baru nak g klinik. sbb Dr pesan kalau turun darah x sakit sngt okk lg.. makan² dulu sblm masuk labour room

bergantung sis. lain orang lain pengalaman. Sy haritu sakit2 dalam 3jam, pergi PAC rupanya dah 3cm. waktu tu subuh. bukaan 4cm waktu asar

10mo trước

Ooo ok²..tq sis

Saya anak first sakit pinggang conteaction sikit tak ada tanda. pg PAC check2 6cm dah😅😂. Terus tolak LR 3 jam bersalin

10mo trước

wahhh bestnya btw tahniah mommy.. mcm mana ye nak tahu kita dah 6cm sdngkan xde tanda just sakit pinggang? awk ada rasa apa² bukaan ke kat bawah? sy ada je rasa sengal²

Sis sakit pinggang tu on and off, atau berterusan sakit ya? Sebab saya pun skrg tengah sakit pinggang.

10mo trước

on off.. tp kerap la sampai rasa x tahan dah. sekali dtng 3 jam..lps tu ok.. lpstu dtng lg