Due 12/9, beranak awal sehari

Hi mommy2. Sy dah bersalin hari ni alhamdulillah. Kena jahit banyak sbb kulit macam tauhu 😂 Tapi syukur sy dan anak ok je. Pagi turun lendir darah, kena balik sebab bukaan 1cm. Lepas balik tu terus continue sakit dari sejam sampai jd every 10min. Pukul 9mlm pergi hospital, bukaan dah 5cm. Pukul 4 pagi bersalin. Alhamdulillah, layanan baik dari hospital shah alam. Doakan sy dan baby dpt discharge cepat yaa 😽

7 Các câu trả lời

Sya due 6/9 tapi bersalin 25/8.. Pertama kali seluk 9pagi 1cm, kali kedua seluk jam 11am 2cm (start keluar darah non stop) kali ke 3 seluk 2ptg bukaan 6cm terus tolak ke labor room.. Slmt bersalin jam 7.35pm dgn bukaan cuma 8cm (kena bersalin sbb doktor expect bby kecik).. Sekali keluar berat bby 2.84kg. Jahitan tu tk pyh ckp laa sampai ke bontot😂

sy due 16/9. beranak 5/9. bukaan start 31/8 2cm. contraction hari2. nangis hari2. sbb sakit yg tak pernah rasa. 3/9 3cm, 4/9 4cm. ptg 5/9 6cm. pukul 10.30mlm 5/9 baru full 10cm. 10.55 selamat bersalin. 1ptg 6/9 discharge. baby girl sihat wal afiat tanpa demam kuning. sampaikn doc dan nurse pun tak percaya.

2y trước

anak pertama.

Wahh Tahniah awak… Saya dah 4 hari tunggu bila nak bersalin ni. Sebab 4 hari lepas doctor check bukaan 1cm dah. Tapi sampai skrg tak beranak lagi😅

2y trước

lebih kurg la kita..sy due 23/9, 6/9 check ada bukaan dh 2cm..7/9 check lg still 2cm..smpi hr ni xde lg tnda or rse sakit2..false contraction je..tp prut mengeras gak kdg2..ni ank kedua..esok check up lg..hrp dh ade progress la bukaan

kita bersalin hospital samaa. saya due 15/9 tapi bersalin 2/9 😂 alhamdulillah semoga awak dan baby dapat discharge cepat

Wehhhh same lah, jahit byk jugak sbb mcm tauhu, seram betul part jahit tu. Mcm mana sis dah berak ke? Seram pulak😖 btw tahniah!

2y trước

Dah berak lepas makan ubat beli kat farmasi. Kalau tak mmg ngeri la nak berak 😂

Wahh Alhamdulillah, doakan sy n baby berjuang esok hari due sama cm awk. Baby masih santai even dh sakit2 juga ni.

Alhamdulillah .sy pula due 15/9 ni.doakan sy dipermudahkan ya .anak first ni hm