mkn nanas semasa hamil

Bolehkh mkn nanas masak taim hamil..skng32 week SDA..teringin mkn nanas msk kari ??

13 Các câu trả lời

Sy pun teringin..buah favorite dlu kot. Tp lepas keguguran thn lepas, nenas disalahkan. Skrg ni family xbg mkn nenas 😭 Padahal doc dh ckp dh bkn sebab faktor luaran. Tp sy curi2 je mkn ketulan nenas kt ats pizza tu. Huhu.

My mil said, Dah nak dekat2 bersalin elok lah makan nenas. Sbb tu salah satu jgak nak bg senang bersalin. Tp control ye sis.

Taim= The Correct spelling is "TIME". Bahasa apa laa taim tu 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ pelik² laa

4y trước

Tu ayat biasa jk kmi pakai...its OK kn dgn ayat kita tulis..yg penting TDK ada kaitan dgn mn3 pihak...so..sis tenang ya😆

Sy 13weeks baru je makan nenas. Tp sikit je x banyak. Makan diam2 je x bgtau org. Nt kena kecam. 🤭

Blh sda sis klw 32 weeks....#sy mula pregnant pun mmg kuat mkn nenas bikin rujak

Makan laa sekadar merasa. Macam sy setakat ni makan okay alhamdulillah.

bleh sis.. doc kate nenas bkn penyebab keguguran..

Saya makan nenas matang masa 4bulan kandungan..

Boleh jew sis.. Lagi2 dah 3rd trimester..

Dh blh mkn dh tuh sis bap bby dh besar