boleh ke tak

boleh takmasa pantang kita pakai girdle pant kalau tak ada bengkung,normal boleh pakai kan tapi if sizer 2 minggu betul tak tapi boleh ke pakai girdle pant

6 Các câu trả lời

Girdle pants time Selepas 2 minggu sizer = czer? Girdle tu ketat kan? Bagi saya, Tak sesuai utk czer. Bg saya, saya ok dgn kesan czer slps 5 bulan ++ bersalin. Even 2 minggu slps bersalin, saya tak selesa pakai bengkung w.pun dipakaikan oleh tukang urut. 2 kali pakai tak sampai 30 minit pun. Last2 tak pakai langsung bengkung. Haha. Buat senaman kegel je untuk ketatkan bahagian pelvis. Perut tu tengok pada pemakanan dan gaya hidup masing juga kadar tempoh kecut rahim masing2. Jika menyusu badan, pengalaman saya, 10 hari dah flat dah perut tu tanda kecut rahim. Saya 1st time mom, doktor kata gitulah hikmah susu ibu, cepat rahim kecut dan turun berat badan. (tengok juga gaya hidup dan pemakanan masing-masing). Bawah tempat czer still kembung 5 bulan tu sbb 7 lapis jahitan dlm belum pulih lg kan. Dah 5 bulan lebih baru tak rasa tegang tempat czer.

jika bersalin czer better jgn pakai girdle... nnti sakit dkt tmpt jahit.. sy dlu pun czer..pnh try pakai girdle ms dh dkt setahun czer..tp msih akn rs sakit dkt tmpt czer... luka czer ni amik ms nk ok sbnrnye..luar nmpk ok..tp dalaman..sbb dia ketat dan akan bg tekanan pd perut..nnti nk duduk sakit...nk baring rs pedih2 je dkt dlm tu..mungkin pd org lain ia ok tak de effect tp pd pnglamn sy sebalik....tp bg sy...tak sesuai bg mommy yg brsalin.czer.. try la beli yg strap belt tuk pakai lepas bersalin..yg tu ok...bgus pakai tu sbb tuk rapatkan pelvis kita yg sblm ni mengembang sbb pregnant...tu tujuan utama utk berbengkung sbnrnye.....mg dpmudahkan segalanya..aamiin

2minggu klau czer....luka dlm belum pulih sepenuhnya sis....dah la pkai girdle ketat msa nak pakai....xtahu lah nk ckp...sbb sya pkai bengkung jenis tali,bukan lekat²

Sorry sis saya tak faham soalan. Maksud sis untuk czer ke?

awak czer ke?

sis czer ke?