Minum Americano

Boleh tak ye nak minum ice americano. tahu caffeine tak elok untuk ibu pregnant. tapi saya teringin sangat nak minum. dari first trimester tahan tak minum. sekarang dah 22weeks teringin sangat nak minum. sebelum ni kalau teringin saya beli susu kotak perisa coffee je. tapi tak pure kan. tak puas rasanya. by the way saya memang hantu coffee sebelum mengandung. #ingintahu #bantusharing

26 Các câu trả lời

susu kotak coffee tu mmg x best mcm iced americano haha. saya pon hantu kopi before pregnant. everyday kena 2 cawan. nasib baik masa pregnant tekak mcm x teringin kopi. tapi ada jugak dalam 2 minggu sekali saya akan teringin. bila teringin saya minum je. saya minum pon takdelah size cawan besar pon. sekadar nak merasa je. okay je awak. dont worry. top up balik hb dengan makan delima, jambu batu etc. and kena minum byk air.

klw teringin sgt blh je minum 1 bln 1 or 2 kali ke tp jgn kerap sbb caffeine menghalang penyerapan vitamin ke baby & ibu ia blh menyebabkan HB drop.......sblm minum pastikan HB awak 11 keatas yea. Tu nasihat dr Dr sy check up swasta Dr bg kelongaran sikit sbb HB sy tinggi. Alhamdulillah baby sy sihat je. Sy pon hantu coffee. Menanan dr minum coffee satu penyeksaan 😅

1y trước

saya tak ada apa2 masalah. semua okay kalau check up. tq share.

ibu hamil dn menyusu boleh minum minuman berkafien (coffee, nescafe, milo, tea) cuma berlimit. sehari tak boleh lebih dr 150-300mg bersamaan 3cawan kecik expresso. by the way saya coffe lover juga. sy minum je masa hamil dn selepas melahirkan baby. coffee adalah salah satu milkbooster sy😘

1y trước

sama2 awak. enjoy your coffee okay😘. yes beli yg dkt kedai lg umph. paling suka order yg starbuck atau coffee bean. hee

kalau hb u okay, minum je sis. nanti jadi mcm saya. sepanjang pregnant 9 bulan tak minum kopi. sekarang baby menyusu badan. masih tak ambik kopi. haritu pernah try, tapi susu drop teruk. so jawabnya saya kena tahan lagi minum kopi huhu sedangkan saya ni coffee lover 😭

sma mcm sy sis..kafein lover..bru2 ni msa cek di kk sy ad tny doc boleh x sy nk mnum kafein,doc ckp boleh sehari sekali sahaja..sy 37week.cma doc risau ble kte mnum kafein jantung kte akn jd laju..utk lpas teringin mengidam tu doc ckp boleh je tp berjaga2☺️☺️

Boleh aje... minum lah kalau sy takde pantang² dpt hb low bru kurang kan coffee ni dh 32 minggu dah tak kisah dah hb nak low ke apa ke sy dah berserah.. Tpi ubt iron telan jugak 😅 dr awal preg tetap minum coffee sbb tk boleh kalau tk minum.

1y trước

sy coffe lover. both pregnancy sy minum je masa tengah pregnant. sy juga ada hb low. boleh minum tp gap dgn ubat. sy prefer mkn ubt time tido sbb pg dh minum coffee.☺️

boleh jer. sy pon coffee lover. masa mengandung anak pertama, kedua minum jer. tapi sehari secawan, lepas tu minum air byk2 ☺️pregnant kali ni pon ada minum coffee cuma ingat kene minum air byk2 jer. insyallah ok xda masalah

Sy masuk je 2nd tri kembali minum coffee tiap hari. Tp tak lebih satu gelas sehari lah. Dan kena monitor jugak Hb, kalau hbaintain okay takde masalah. Kalau drop, jarakkan minum kopi tu mungkin seminggu sekali ke.

1y trước

hb saya selama check up semua okay. nak minum hilangkan teringin je ni. tq awak.