Minum Americano

Boleh tak ye nak minum ice americano. tahu caffeine tak elok untuk ibu pregnant. tapi saya teringin sangat nak minum. dari first trimester tahan tak minum. sekarang dah 22weeks teringin sangat nak minum. sebelum ni kalau teringin saya beli susu kotak perisa coffee je. tapi tak pure kan. tak puas rasanya. by the way saya memang hantu coffee sebelum mengandung. #ingintahu #bantusharing

26 Các câu trả lời

Kalau boleh first 3 months jangan minum ya, selepas tu satu hari secawan kecil tak ada problem. Kalau boleh jangan minum is the best☺️ Coffee, coke , Chocolate semua tu ada caffeine … mesti control ya

1y trước

baik sis. tq

Boleh, tapi berpada. Nak senang awak boleh click pada bahagian Makanan&Nutrisi dalam app ni. Makanan dan minuman semasa pregnant, menyusu, dan untuk baby pun ada. Ni saya screenshot dalam app ni.

1y trước

dah cek sebelum ni. tapi nak tahu pendapat ibu2 lain. tq

boleh je nak minum tapi jangan berlebihan.. cukup 1 cawan sehari kalau mengidam + teringin. sy pun minum kopi juga.. tapi kalah dengan 3in1. jadi sy bancuh kopi biasa je kalau terasa nak minum

1y trước

saya nak yang baru grind tu. hihi. thanks awak

Saya pun coffee addict juga, kat rumah simpan byk jenis coffee. Baru sebelum pregnant beli mesin coffee, last2 x boleh minum 😂 If nak lagi selamat try je decaf americano 👍🏻

Boleh je minum tp sehari secawan sudah.. lepas tu mnum air kosong byk utk bilas balik rasa coffe.. sy pn 21w nk sgt mnum ice latte minum je sis.. stkt nie jmpe nurse pn hb okay..

macam saya dah second third trimester ade je minum cofee sikit² tapi yang tak berapa pure macam java chip ke mocha ke. boleh nak minum tapi jangan selalu la.

1y trước

saya nak minum buat hilang teringin. hihi. thanks

Boleh minum tpi sikit saja ya utk hlgkn keinginan tu , ibu pregnant sehari kafein tak boleh lebih dri 200mg, mknanya boleh minum cuma ada limit

1y trước

okay awak. tq

Sy hari2 kopi awak. Limit 1 tin nescafe sehari. Sbb sy kerja tgh mlm. Skang anak dh setahun still bf sy minum kopi siap extra shot heheheheheh

1y trước

Iya asalkan secawan sehari. Tp kalau hb low jgn kerap

boleh je sis.. sy pecinta kopi.. yg pahit tu.. kalau boleh baru grind tu.. xde masalah pun

1y trước

sama saya sis. 3 in 1 kurang kaw. suka beli terus kat cafe wangi and segar rasanya.

Apa apa pun boleh je minum sis asalkan tak melebihi had. Kira berpada pada lah