Tips lebatkan kening baby

Boleh share tips atau petua lebatkan kening baby.. Anak nak masuk sebulan ni.. Waktu newborn saya guna petua letak air susu kat kening, tapi dah nak masuk sebulan ni makin tak nampak kening.. Sape2 boleh share? Ade produk sapu2 ke? #firstbaby #bantusharing

18 Các câu trả lời

Baru 1 bulan tu. Sabar & syukur je wak kurniaan Allah seadanya...nnt dia akan lebat sendiri, anak sy skrg dh 1y6m dr lahir sikit je rambut masuk sebulan habis dh gugur sendiri org tengok botak je sampai skrg ade je rambut tp nipis sgt halus2 pulak tu. Dah la tumbuh sikit sgt jrg2 pulak tu kaler pun kuning mcm rambut jagung, selagi doktor ckp ok xde mslh kesihatan tubuh bdn dia organ dalaman semua ok itu dah memadai awak. Kalau kita byk sgt xpuas hati nnt seoalah2 kita x mensyukuri nikmat yg Allah kurniakan untuk kita memiliki zuriat. ank sy tu pun dh 4,5kali cukur licin dh mmg spesis lmbt tumbuh rambut ok je sbb sy kecik2 pun tumbuh rambut lebat dah nk masuk skolah. Apa2 pun dia ttp comel org ttp suka tengok dia jd sy dh bersyukur sgt.

salam sis saya lukis kening anak dgn pensel celak mata je alhamdulillah kesemua kening anak2 cantik terbentuk, bulu mata kebetulan saya dan suami jenis kening dan bulu mata lebat utk lentik saya usap2 je bulu mata anak dgn jari lepas mandi picit hidung urut bgi terbentuk ikut petua kawan2 india, ane2 kedai india jln TAR ajarkan, usap2 bulu mata pkikn minyak kelapa atau bby oil kt kulit kpala kning urut2 bulu mata dan tolak dgn ibu jari kt lelangit bby stiap pgi utk sura ank sedap dan mancung hidung..klu kita muslim masa buat tu selawat2 bca fatihah niat semoga ank cantik sihat kuat🤲

2y trước

Ohhh baik sy cuba try yg sapu baby oil tu. Tq

Kelakar eh baca, ramai pulak pertikaikan cara org lain nak jaga anak masing2... Sukahati org la nak tips penjagaan anak2, kita jaga sbb nak anak kita ni elok cantik, bukannya sampai tahap mengubah bentuk ciptaan Allah pun makcik oi, yg sesetengah makcik2 ni sibuk pulak nk down kan org lain yg nak jaga anak dorg...makcik beli susu diorg ke 🤣 kalau xde tips diam je makcik, gi sambung lipat baju sana

Abg sy dia guna minak kelapa sis,,lebat2 rambut ank2 dia🤣🤣yg sy pulak mmng ank boy kurang lebat tp bulu mata panjang melentik,ikut daddy,,kening ikut mami la yg nampak xnampak ja ni🤣🤣rambut mmng lebat..ank girl sy ,msa preggy sy amalkan mkn VCO lahir2 bkn rambut lebat kening lebat,bulu2 roma dia pun lebat🤣🤣🤣smpi umur dia 5th skrg ni pun rambut lebat.bulu2 roma mmng ketara hahaha

anak sy lahir pon xda kening 😆. tp sy bior je. skrg dh 3 bulan haa nampak dh kening dia tumbuh. bulu mata pon panjang dh. tp sy sapu jgk minyak kemiri kat kulit kepala n kening dia bg lg lebat. entahla menjadi ke x. baru sminggu try minyak tu. baca feedback shopee smua berkesan. tp xkesah pon klau kening xhitam lebat sbb anak sy mmg dh manis comel ikot pak dia. tiberr 😄😄

saya utk dua2 anak guna petua org india gunakan vasambu.. dlm malay jerangau putih kering.. vasambu tu bakar sikit hujungnya pastu gosok2 kt lesung letak baby oil sikit n ukir kat kening anak guna cotton bud.. jgn tebal sgt.. n lepas ukir tu sy tepek2 bedak sikit xnak bagi comot.. bole la try

2y trước

cara2 buat sama mcm saya buat....cume bahan utama xsame...mcm saya,saya gune buah keras....buah keras to sangai dulu lpsto tumbuk kasi lumat then buh minyak zaiton ka bby oil ka...pahtu ukir la

Mak saya dulu lukiskan kening pada adik saya guna eyebrow pencil dari mekah. Kirim saudara yg pergi haji tu celak Mekah. Kening adik saya jadi lebat. Bulu mata pun mak saya trim guna gunting. Haa sekarang bulu mata adik saya kemain lentik, kening lebat.

macam2 peel juga ye mak ayah ni, ada nak baby kulit putih la, nak hidung mancung lah, nak kening lebat lah 😅😅 terima lah anak seadanya. kan baru sebulan, bulu pun belum tumbuh sepenuhnya.

2y trước

Hihiii tq.. Saya ok je kalau dia tak kening lebat pun cuma masa masih tgh baby ni la sy fikir nak amalkan apa2 petua mana taw jadi sbb kesian pula baby boy xde kening. Betul juga kata sis, genetic semua ni, baby ikut saya la ni xde kening sampai waktu sekolah dulu kena tegur dgn ustazah dia ingat mak saya yg cukurkan kening 😅. Insyallah sis sy akan perhatikan waktu dia meningkat usia nantj, betul juga kec2 ni x nampak lagi..

dia ikut baka mak pak juga sis.. mcm sy & suami kami sama² kening lebat tebal jd anak dh nmpak kening...ramai je baby sampai ke umur 8 tahun x brp nmpak lg kening.. x ada mslh lh..janji kesihatan dia terjamin..

2y trước

awak cubalah buat mcm ibu² dlm ni share cara lebatkan kening tu.. mana tahu kut mnjd 😁 klau sy.. sy x reti bab mengukir.. haritu sajalah gatal nk ukir kening sndri bila siap mcm kening shin chan🤣

Fizikal anak ni tak lari jauh pun daripada mak bapaknya. Genetik yang tentukan. Kalau rasa kening kita pun tak berapa lebat tak berapa nak ada, logik lah anaknya pun begitu