Apakah tips utk elakkan jaundis for newborn?

Boleh sape2 bgtau tak ape yg patut sy amalkan utk elakkan ank jaundis bila newborn nnti

24 Các câu trả lời

Info yang sy bru dpt tadi time check up di Kk.. Nurse tu ckp kerap susu kan baby.. Sejam sekali, bersihkan pusat baby selalu, n jaga kebersihan baby..

sy dlu lps je brsalin trus mnum susu kambing....and bagi baby minum sikit dlm hujung sudu je cmtu...alhamdulillah xde kuning...

jgn mkn sebarang ubat tanpa nasihat doc,jamu,makanan segera,jajan..tp jaundice mmg x boleh elak..cuma rendah atau tinggi je..

Kkak sy amalkn susu dn kurma, darah biasa ank msti jaundice tnggi, tp ble amal susu n kurma 3 hri j jaundice dh xde

Mcm sy misi ckp tgk jnis darah kita jgk..tp cuba sis amalkn mkn sengkuang cina..

Org ckp amalkn mkn sengkung cina yg kecil2 tu, selalu jual dlm kantung kt pasaraya.

Ibu drah o ank mmg akn kena ..lama or tidak je ..😊

4y trước

Wow ..rzeki ..tahniahh

Jangan makan fastfood dn jajan masa preggy .

4y trước

Ye betul tu..

Mandikan anak dgn daun kucai.. Ikhtiar jela.

Jaundice takleh elak. Semua baby akn mengalami

4y trước

sbb ade certain baby yg tak kena