Botol susu newborn

Boleh ke kita beli botol susu yg 8oz terus untuk newborn, cuma putingnya kita beli yg newborn..sbb saya tengok yang material PPSU tahan 1 tahun jadi boleh pakai lama..ke ada cadangan lain? Ke better beli yg kecik je

9 Các câu trả lời

Saya beli yg besar 2 je standby tp tak guna pun. Sebab sebelum 6 bulan dia minum 4oz paling banyak. Start 6 - 8 bulan dia minum 3.5oz-4oz or sometimes less than that sbb dah kenyang makan. Then 9 bulan baru dia minum lebih tp time tu dia dah mula guna cawan like sippy cup. Tp ikut mood juga kdg kurang dari tu yela dah reti minum air masak & makan mcm2 😅 Sippy cup saya brand he or she boleh muat 7oz tp saya tak isi penuh pun. Bg dia 4oz if tak cukup saya tambah lagi. Tp ni semua depends on anak tau. Ada baby yg parents biasakan demand besar so perut baby tu dah ditrain minum sampai 7 8oz per session. Mcm saya, saya control demand anak dari nb. Better beli ikut keperluan 🥰

Kalau saya, nak guna baru beli. Sebab botol susu ni uncertainty. Tak tahu kita akan guna atau tak. Jadi saya nak elakkan pembaziran. Nak pakai baru saya beli. Bila beli pun saya akan tengok situasi ketika itu. Anak minum susu apa, usia anak, berapa maximum oz yang anak akan minum. Lagi pun bawah 30 hari tak perlu kenalkan dengan puting lagi. Atas 30 hari baru acceptable untuk elakkan nipple confuse.

Ikut keselesaan sbnrnya. Kalau awk suka yg besar2 beli je takde masalah. Tapi i suggest jgn beli byk la sbb tak tau baby suka ke tak botol tu. Anak sy menyusu badan. Nak masuk 9m masih 90-120ml. So sy kekalkan botol kecik. Puting pun dia suka newborn punya.

2t trước

Ye sis. Anak sy susu pam pun minum byk tu, formula pun byk tu juga. Sy produce pun sekqli pam dalam 120-150ml. Mmg ngam untuk dia kalau dia tak df. Alhamdulillah cukup

klu baru 1st time nk beli...xpayah la dlu. buatnya ank reject, lg susah dan bazir.. plus bg sy botol besar2 ni susah nk simpan. nk bancuh susu pn takat 2oz je utk nb. paling2 nk pkai 8oz bila bby cecah 6-7 bln nt

Boleh je beli yg besar. Jimat pun jimat. Tak pun beli jenis botol kaca , cari yg ada wrap luar jenis getah tu. Selamat sikit. Kalau botol kaca boleh pakai sampai bila2. Ganti puting je

utk awal² ni better beli yang 2oz-4oz dulu sebab baby minum pun tak banyak per feeding. bila baby dah 6 bulan nanti boleh la tukar ke 8oz.

beli yg 5oz je ok dh..ank sy kdg x sampai setahun ppsu tupun sy tukar..lg plk mmg ketahanan dy setahun tp Klau calar ke ap x leh guna dh

Anak sy smpai 8bulan max 4onz je. Botol ganti pun sy beli 5onz, murah je, every 3-6months tukarr, puting pun

Sy buat mcm ni. Beli tommee tippee yg 9oz terus. Just tukar the teat je after 5-6 months