22 wek

Boleh ke kita beli barang baby ,,, Usia kandungan baru 22 wek 😁😁 Org dulu2 kate xleh beli lagi kalau belum 7 bulan betul ke tu 😁

41 Các câu trả lời

Saya start perut 3bln dh beli.. Skrg 22w dah tinggai sikit lagi ja.. bln nie beli set pantang dgn pampers baby.. 😊 Bln depan dh boleh start membasuh dh.. X larat nk jln dh skrg ni pon.. Klu beli last minute xtau la mcmna nnti.. Btw rini dah gi buat detail scan.. Alhamdulillah baby sihat & sempurna semua.. So, xder susah hati apa dah.. 🥰

Bli awl2 senang bdget xbnyk kuar haha.. sy bli ms kndugn 3 buln skrg dh 22mnggu.. alhmdulillah tinggl brg pntang sy je blum..skrg dh 6 buln nk jln sgt pn dh rsa pent.. so dh sttle Dh bole reht..klau 7 buln bru nk bli kna pd trberank awl 7 buln mcm mne nk bli brg..ape Pn kna stndby sblum 7 buln.. senang..☺️

Setuju beli awal. Mcm saya dengan husband ni fasa kewangan tak berapa stabil lagi. Mane yg ade kitorg grab dulu. Tu pun nak dekat 1k habis. Memang terasa. Tinggal set pantang, barut, lampin je lg belum beli. Sekarang pun kalau jalan lame lame tercungap letih

Bole je beli, sy wktu tahu sy preg sy beli skit2, stiap bulan msty ad 1 brg kne beli, takot nty da nak dekt2 due bajet lari.. beli brg yg btol2 perlu, mcm botol susu, barut sy beli yg wne plain .. wktu 6bulan da thu gebder, bru sy stat beli baju

Okey je nak beli sikit2 pun.. klau anak first bleh start beli brg besar dulu ( katil baby, car seat & etc) , lepas tu tiap2 bulan beli yg kecik2.. klau ada gdm lagi la kena standby awal. Beli online je dulu klau taknak nampak over org kata 😂

4y trước

Ohhh ,,, terimakasih sis

Sya bli brg bby kandungan sdh masuk 8bln tu pun blm lengkap kandungan msuk 9 bln bru brg smua lengkap. Syukur badan kuat ja xada la rasa pnat sangat😊 tapi prlu bsedia awal takut branak awal pula dan risau badan sdh x mampu 😅

Saya pun skrg 22w dh start beli brg baby sikit2 sbb tkt nnti bajet lari ke x larat ke. Biar laa org nk kate apa. Haha lagipun risau nnti x larat nk g beli brg. Nie pun last 2days g beli brg dh mengah2 sakit kaki sakit badan.

Bolehla beli sikit2... Nk beli sekaligus agak berat sikit. Beli sikit2 xpe nnt lama2 cukup semua xterasa sgt... Lainla org yg mampu n banyak duit ... Pada sy ikut kemampuan diri jgn ikut ckp org .

Beli ansur2 sis. Brg bby kalo nak beli sekali gus boleh pitam ya😅 pndapat saya beli awal barang bersalin ibu jugak. Sbb dri kita pn perlukan penjagaan rapi masa berpantang nnti.

Saya da start beli since dlm 22 weeks. Sambil keluar beli barang utk diri sendiri, beli sekali utk Baby. Skrg nk Nak masuk 28 weeks nak jalan pun da semput 😂