Berat naik 4.5 kg selama sebulan

Boleh ibu lain bagitau cara control berat bdn naik mendadak mcm ni

3 Các câu trả lời

Sy naik 4kg🙄. Seram klu nk naik timbang. Klu blk kg mak mentua suka msk sedap2 asek mkn je. Skrg dh tegas, sarapan nasi blh tp nasi putih je xleh goreng2. Karipap nasi mi goreng mmg xnk sentuh. Tgh hari nasik pn blh tp jgn tambah. 1 cup je. Mlm pn sama. Tp kena mkn cukup zat, sayur, protin. Sy amalkan mcm ni berat naik tp xde la smpi sekilo. So ok la. Nk exercise dh xleh ari ari sakit oo. Berenang masih blh lg. Sy 2x naik 4kg masa check up sbulan sekali.

mkn kerap tp dlm kuantiti sedikit. kurangkan makanan manis & berminyak.. yg Penting mkn utk SEORANG ye, bukan utk dua org 🤭🤭

Nurse suh makan smp kol 7pm je. afta 7pm jgn makan makanan berat. So far, bleh control berat.

4y trước

👍🏻👍🏻😄